Подмладяването започна... с Марселиньо

Футбол
Добави в Svejo
    10/03/2016 12:25
Подмладяването започна... с Марселиньо

Не знам как и откъде да започна. Но вече все повече се убеждавам, че там горе има нещо сбъркано, което няма да се промени скоро. Сега какво - ще разчитаме на Марселиньо да реши проблемите ни? Да ни класира на голям форум? 

 

Българското първенство, и по-точно “А” група, не се ли е напълнила с чужденци? И да са променили нещо? Аз лично не го виждам. Или може би не разбирам от футбол, не знам. 

 

С това решение на тези ръководители няма да се отлепим от дъното, няма. Не оспорвам качествата на Марселиньо, но днес ще е той, утре ще извикат някой друг и докога така? 

 

С какво да се гордееш? Някои хора явно са доста далеч от футбола в топ първенствата в Европа и не само. Първо, на 17-18 години спокойно са налагани момчета в първите отбори. Второ, замислете се за какви финансови средства става въпрос там. И щом треньори, шефове и прочие не се притесняват от това, значи те вярват в юношите и възможностите им. 

 

Ще сгреши веднъж, ще сгреши втори път, на третия ще се справи. А в България какво правим? Да вземем правилото до 21 години. Направи съответният футболист грешка в 5-ата, 10-ата или 15-ата минута и хайде веднага смяна и попадаш в "черния" списък. 

 

После навсякъде търсят опитни играчи. Как да стане? Чужденците ли ще ни решат проблемите? 

 

Ще спра дотук. Като цяло съм песимист за класиране, било то на европейско или световно и може би не съм единствен. Проблемите могат да бъдат решени, но трябва всичко да започне на чисто и по съвсем друг начин. Иначе големите форуми си ги гледаме с пуканки и бира пред телевизора и само можем да мечтаем. 

 

Замислете се хора, докога ще се позволяват такива своеволия, докога няма да се дава път на българските таланти, докога ще я караме през пръсти. Докога?


Мартин Тодоров

 

Мартин Тодоров Цанковски е роден на 01.10.1995 г. Футболист на София спорт. От сезон 2006/2007 до 2013 г. играе в родния си ПФК Чавдар (Бяла Слатина). Постове на които играе: централен защитник, десен бек, ляв бек. На 21 април 2011 г. претърпява тежка контузия на глезена и 3 месеца е извън терените. През сезон 2011/2012 е капитан на юноши младша и юноши старша възраст на Чавдар (Бяла Слатина). На 19.11.2011 г. отбелязва първото си попадение с екипа на Чавдар - срещу Ботев (Враца). Награждаван е за най-добър футболист при юношите на Чавдар в различни години. Заема пето място в анкетата за "Най-добър спортист на Община Бяла Слатина" за 2012 г. Студент в Националната спортна академия със специалност "Треньор по футбол".


 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари