Каре състезатели доминират на билярд при юношите

Снукър
Добави в Svejo
    Viasport 05/04/2016 08:00
Каре състезатели доминират на билярд при юношите

Годишните шампиони на България за юноши в дисциплините стрейт и девета топка бяха определени през уикенда в билярд клуб BSD в София. В състезанието участваха 25 състезатели на възраст до 18 години от София, Пазарджик, Петрич, Велинград и Бургас.


На стрейт шампион стана Марио Вълчев от клуб BSD. На финала той победи Румен Мутов от Пазарджик със 75:26 точки. Бронзовите медали останаха за Бен Дваш и Дилян Тиклев.

 

Същите четирима състезатели достигнаха до отличията и на първенството в дисциплината девета топка. Марио Вълчев за втори пореден ден се класира на финал, но този път остана със сребро. Титлата спечели 16-годишният Дилян Тиклев, който се наложи в спора за първото място със 7:3 игри. Бен Дваш и Румен Мутов си разделят третото място.

 

Българска Билярд Федерация по традиция организира 4 шампионата за състезатели до 18 години през годината. През юни в клуб „Корона“ в Русе ще се проведе републиканското първенство за юноши на десета топка, а през август клуб „Bo & Bo”, Петрич ще бъде домакин на шампионата на осма топка.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари