Левски взел кредит за ученически спорт

Общество
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 02/12/2009 18:17
Левски взел кредит за ученически спорт
Кредит от 30 000 лв. е изтеглил Спортен клуб Левски, за да осъществи проекта си „Всяко дете – обучен плувец”. В него 300 ученици от І до ІV клас имаха засилени занимания в плувния басейн „Спартак”.

 

Проектът продължи 6 месеца - от октомври 2008 г. до март 2009 г. За обучението на малчуганите бяха ангажирани 10 от най-опитните треньори по плуване, включително и Красимир Туманов - наставник на маратонец номер 1 у нас Петър Стойчев. По средата на проекта обаче се оказало, че финансирането по оперативната програма за „Развитие на човешките ресурси” ще закъснее, което наложило вземането на заем.

„Така и още не сме получили обещаните средства, а ние не развиваме търговска дейност и няма как да покриваме кредита си, по който трупаме и наказателна лихва”, оплака се Ванина Миланова от Левски.

Въпреки финансовите си затруднения, клубът и тази година ще излъчи своите „сини звезди”. Церемонията по награждаването на отличилите се спортисти ще бъде утре от 12 ч. в зала №6 на НДК. „Все по-трудно намираме кого да номинираме, което не говори добре за българския спорт”, откровен е председателят на Левски Стоян Хранов.

Както и друга година, наред с именитите спортисти на клуба като Мария Гроздева, Таню Киряков, Ивет Лалова, Станка Златева и др., ще бъдат наградени и юношите, и девойките на клуба. Водещи на тържеството, което е със свободен вход, ще бъдат Влади Въргала и Деси Банова.

 


Коментари
Още по темата