Калоян Бинев шампион по таекуондо

Таекуондо - WTF (ол)
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 30/11/2009 22:00

11-годишният Калоян Бинев, който е смятан от специалистите за една от големите надежди на олимпийското таекуондо в България, приключи годината с нов успех - златен медал от откритото републиканско първенство за деца, кадети и младежи.

Шампионатът се проведе в столичната зала "Триадица", като в него взеха участие 250 млади бойци от цялата страна, както и от Румъния и Гърция.

Синът на бившия европейски шампион в корейското бойно изкуство и настоящ евродепутат Слави Бинев буквално прегази своите съперници и след нокаут в първата си битка и категорични победи в следващите две, триумфира повече от заслужено на най-високото стъпало.

Освен Слави Бинев сред зрителите в зала "Триадица" бе и спортният министър Свилен Нейков, който заедно със съпругата си - най-добрата ни гребкиня Румяна Нейкова, стискаха палци за своя син, който направи прощъпулник на официално състезание по таекуондо.

Само през последните два месеца състезателят на клуб "Сунг-ри" Калоян Бинев привлече вниманието към своите изяви , след като извоюва бронз от един от най-силните турнири в Клас "А" на Стария континент - "Галеб" в Белград, а в началото на миналия месец направи фурор сред феновете на бойните спортове, като в рамките на само един ден се окичи със златен медал от олимпийското таеукондо и със сребърен от версията ITF по време на традиционния Национален фестивал по бойни спортове в столицата "Млади приятели на полицията".


Коментари
Още по темата