Пламен Константинов: Искаме Скаут лигата да обхване поне 1500 деца

Волейбол
Добави в Svejo
    Viasport 11/05/2016 16:58
Пламен Константинов: Искаме Скаут лигата да обхване поне 1500 деца

Новият проект на БФВолейбол за развитие на подрастващите - Скаут лигата по волейбол, който бе стартиран през настоящия сезон, завърши с мащабен Гала фестивал, в който участваха 20 отбора за момичета до 14 години от цяла България. Турнирът, в който състезателките на Левски вдигнаха трофея след победа над Бдин Вида (Видин) с 2:0 (25:14, 25:18), се проведе в зала "Христо Ботев" и залите на НСА в София, като много бивши и настоящи национали бяха по трибуните по врема на финалните мачове от надпреварата. Въпреки натоварената си програма и подготовката с националния отбор селекционерът Пламен Константинов отново намери време да дойде в зала „Христо Ботев“, за да поздрави младите волейболистки и да участва в награждаването. След турнира Константинов даде своята оценка за проекта пред официалния сайт на федерацията - volleyball.bg.

 

- Въпреки подготовката с националния отбор вие отново сте в залата за Гала фестивала от Скаут лигата. Вашият коментар след края на този мащабен турнир?

- Впечатли ме големият брой млади състезателки по волейбол в Гала фестивала от Скаут лигата. Радвам се за бързото разрастване на този страхотен проект на федерацията за подрастващи и огромното желание на всички да участват.

 

- Очевидна е разликата в нивото на децата от началото на година и тяхното израстване за тези седем турнира. Какво следва от тук нататък?

- Пожелавам си да постигнем мащабите, които сме си поставили като цел и при момчетата, и при момичетата, съответно 36 отбора момчета и 36 отбора момичета. Това прави общо около 1500 деца.


- Постижимо ли е?

- Смятам, че ако продължаваме с тези темпове, ще успеем.


- Как върви финансирането на проекта?

- Основната цел в момента е да се намерят средства за осъществяването на проекта. Освен генералният спонсор корпорация „Развитие“, има интерес и от страна на други спонсори. Например има индикация от голяма търговска верига, която може да се включи в проекта. Вече има и разговори. Надяваме се и проекта, който сме пуснали в Министерството на спорта да бъде одобрен. Засега още нямаме индикации от ММС, но силно се надяваме, че ще се намери вариант да се подпомогне този проект, защото е един от малкото мащабни и смислени за подрастващи.


- Започва се работа с момчета от есента, има ли интерес от клубовете?

- Да, има. Вече много клубове се записаха, а състезателите чакат с нетърпение старта и на Скаут лигата за момчета.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари