Катя Димитрова печели с трудолюбие и борбеност

Тенис
Добави в Svejo
    Viasport 16/05/2016 09:05
Катя Димитрова печели с трудолюбие и борбеност

Катерина Димитрова спечели неотдавна втория си международен турнир по тенис за девойки до 12 г.

 

След като в началото на март тя стана шампионка в Умаг (Хърватия), сега младата пловдивчанка триумфира и в Пасаж д’Ажан (Франция). В Умаг и в Добрич Катя и съотборничката й в „А” отбора на България Денислава Глушкова станаха първи и в турнирите на двойки. И двете са част от програмата на БФТ „3Т” за развитие на млади таланти, в която влизат 8 деца до 12 г.

 

От сайта на БФТ се свързаха с личния треньор на Катя Велислав Венински от ТК Локомотив 98 (Пд), за да ни разкаже повече за своята възпитаничка.
 
„Катя дойде в клуба на 6-7-годишна възраст. Първо започна да тренира при моя колега Александър Лозев в детските групи. По-късно се премести при мен. Започна да идва по-често на тренировки, а междувременно печелеше различни медали и купи от атлетически кросове и други училищни и градски надпревари. Все още участва по кросове, учителите разчитат на нея за различни състезания, защото тя е добре сложена физически и има данни за спорт”, разказва Венински.

 Той определя Катя като доста трудолюбиво момиче. „Преследва мечтите си. Силен характер е и се бори до последно. На корта не дава лесни точки в мачовете си, гони всяка топка. Има бързи крака и въобще цялата й мускулатура е доста добре развита. Но в същото време е и еластична, гъвкава”, споделя още личният й треньор.
 
Според Венински положителното в младата Димитрова е, че тя се старае не само в мачовете, но и във всяка тренировка. „Слуша какво й се говори, учи се, а не е някоя многознайка – шеговито казва той. - В същото време е много наперена, комуникира с всеки и то като равен с равен. Има си характер”.
 
Велислав Венински признава, че лично той, а и всички в клуба се радват много за настоящите успехи на Катя, въпреки че тя и като по-малка е имала победи на местна почва.
 
В Локо 98 Катерина Димитрова тренира с още 9-10 деца в приятелска атмосфера. „Всички се трудят, но Катя може би ги превъзхожда с характер. Тенисът е гладиаторски спорт и точно характерът е много важен. Освен това за разлика от повечето деца, тя никога не се отказва. До последно се бори, играе за всяка топка. А това много й помага както на корта, така и извън него”, споделя още специалистът.


 


Венински се надява програмата „3Т” да продължава и за напред, особено, когато липсват подобни успехи като на негова възпитаничка. „Много е важно да има кой да те подкрепи, когато нещата не вървят.

 

Хубаво е, че с тази програма се осигуряват повече турнири и се създава по-голяма конкуренция за децата”, завършва треньорът на Катерина Димитрова.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари