Динко Динев се раздава 110% по време на мач

Тенис
Добави в Svejo
    Viasport 14/05/2016 10:55
Динко Динев се раздава 110% по време на мач

Бившият шеф в ТК Нефтохимик (Бургас), а сега треньор в Черноморец (Бургас) Веселин Мирчев работи с младия талант Динко Динев от 5-6 години. Динко израства в група с други обещаващи млади тенисисти като Александра Златарова, Наско Самаров и др.


„Ние, треньорите, виждахме, че тези деца, родени през 2005 г., имат талант и затова им поставяхме високи цели. В региона също има няколко обещаващи дечица и се създаваше конкуренция, която доведе до добри резултати“, споделя Мирчев, който е приобщил за тенис каузата и своите деца - бивши състезатели, а сега млади треньори Станимир и Теодора Мирчеви.


Преди няколко дни Динко си прибра от Франция с втория си трофей за сезона на двойки след този в Добрич, където спечели и купа „Изида“ на сингъл.


„Лично аз много се гордея с резултатите на Динко – споделя Мирчев-старши. - Той е от онези странни играчи, които се открояват с талант. Въпреки че много деца, които са изявени таланти като малки после се губят при големите. Но пък и без другото не може – няма гаранция, че ще станеш добър тенисист, ако не си минал през победи като малък.“


Въпреки че Динко не е от най-сериозните в подготовката, особено във физическата част, той сякаш се преобразява на корта по време на мач.

 

„Опитва се да минава между капките, когато тренираме усилено, но аз си го познавам добре и знам, че той никога няма да ме предаде на мача. По свой начин намира възможност да се мотивира. Самият мач го играе със страхотен хъс и желание, без страх. Просто има такива деца - родени спортисти. Ако обикновено едно талантливо дете дава около 70% от себе си на корта по време на мач, то Динко се раздава на 110%.“ 

Динко със Станимир Мирчев

Веселин Мирчев, който е в треньорската професия над 30 години, е доволен, че най-накрая се създаде програма като „3Т“ за развитие на младите таланти. Възпитаникът му Динко Динев е част от „А“ националния отбор в нея.


„Аз самият участвах в подобна програма може би преди 20-ина години. Тогава от Роувър се опитаха да направят нещо подобно чрез сестри Малееви, като идеята беше да помогнем на 15-ина от най-добрите деца на България, разказа специалистът. - Бяхме в тясно сътрудничество с националния отбор на Англия, имахме разменени гостувания и обмяна на опит. Треньорите бяхме мотивирани да работим, получавахме и допълнителни възнаграждения, но за жалост тази програма просъществува много кратко заради нещастие, сполетяло представителя на Роувър."

 

"Сега „3Т“ е една добра инициатива. Ние като треньори с повече опит отдавна подхвърляме за такова нещо и за щастие то се случи. Сега всички треньори по клубовете трябва да бъдем малко по-дисциплинирани и да работим повече. Вратата е отворена за всеки в този проект и който покаже резултати, да влиза и да се възползва от нещата, които му се предоставят - лагери, пътувания, турнири в чужбина“, обърна се към цялата тенис общност личният треньор на Динко Динев.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари