Десетки рекорди паднаха на турнира „Здравей лято”

Плуване
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 15/05/2016 19:50
Десетки рекорди паднаха на турнира „Здравей лято”

Над 150 деца, занимаващи се с плуване в столичния център „Силвър сити” се включиха в 7-мия пролетен турнир на комплекса „Здравей лято”. Малчуганите бяха на възраст между 4 и 11 години.

 

Надпреварата се превърна в истински празник на децата, които се постараха максимално пред родителите и близките си, дошли да ги подкрепят в състезанието. В доста от дисциплините малчуганите подобриха значително личните си постижения и получиха заслужени поздрави и аплодисменти от треньорите си.

 

„Това беше 7-мото издание на нашия пролетен турнир, който по принцип се провежда за Великден, но заради многото почивни дни тази година го изместихме малко, заяви за Viasport.bg управителката и една от треньорките в комплекса Розалия Попова. – Доволна съм от празника, който направихме за малчуганите, но съм максималист и относно резултатите на децата мога да кажа, че винаги може и по-добре.

 

 

За да имаш успех, не трябва да се примиряваш и да си доволен на 100% от постигнатото. Винаги трябва да имаш едни 20%, които да не са ти достигнали, за да те теглят напред. Иначе няма успех. Все пак много от плувците ни си подобриха личните постижения днес.

 

Някои си тръгнаха с по 2 златни медала. Повечето са тези, които идват редовно на тренировки. В днешно време обаче е много трудно да мотивираш малките да се занимават сериозно с нещо. За това се надявам, че турнири като този ги амбицира и поддържа интереса им към спорта”.

 

Всяко дете, участник в надпреварата пък си тръгна от комплекса с подаръци – раничка, диплома и ваучер за отстъпка при закупуването на строители „Лего”. Медалистите пък освен отличията си, получиха и предметни награди – плувни шапки, стерео слушалки, флаш памет и други.

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway