Много спорт и забавления на „Фамилатлон“ 2016 (СНИМКИ)

Общество
Добави в Svejo
    Viasport 16/05/2016 18:40
Много спорт и забавления на „Фамилатлон“ 2016 (СНИМКИ)

За осма поредна година Асоциация „Родители“ проведе празника на семейството, спорта и забавленията - „Фамилатлон“. Събитието бе на Голямата поляна в Южния парк в София в неделния следобед и събра стотици жадни за игри и положителни емоции деца и родители.


Над 40 спортни клуба, различни организации и генератори на идеи се включиха в празника, разделени „по интереси“.


Спортът, който навсякъде по света е сърцето на „Фамилатлон“, тази година приобщи нови формации като клубовете по фехтовка „Ескалибур“ и „Авитохол“, по лека атлетика „Приорити спорт“ и по тенис, както и обединеното каяк общество. Въпреки че идеята бе да съберат колкото се може повече точки в своите карти, децата с интерес изпробваха как се държи рапира и се слага маска за фехтовка, как се бяга през препятствия или какво е да си като Григор Димитров на корта.


Освен да изпробват на сухо лодките за каяк в бързи води, децата получиха предложение да го усетят и „на живо“, включвайки се в летен лагер по река Струма, който не минава без колективно четене на книжки, обявиха организаторите му.


Традиционните участници от ски и сноуборд училище „Марина спорт“ този път промотираха и играта на петанк, а много интерес предизвика и лакрос, както и демонстрациите по таекуондо и бразилско джу джицу.


Най-много емоции обаче имаше в семейните надпревари като скачане с чували на бащи и деца, теглене на въже, както и танците на поляната – модерни и народни.


Хубавото време пък допринесе още повече за положителните емоции на участници и случайни минувачи в парка, като краткотрайният дъждец послужи просто за разхлаждане.


На края, както обикновено, всички се включиха в инициативата за почистване на парка, като срещу чувалче с боклук получаваха плодове в замяна.

Снимки от събитието – ВИЖТЕ ТУК

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари