Не ставало само с българи, не ставало с млади момчета. Да, ама не

Футбол
Добави в Svejo
    27/05/2016 18:05
Не ставало само с българи, не ставало с млади момчета. Да, ама не

Отборът на ЦСКА е жив пример. Първо място в Югозападната “В” група, носител на Купата на България…  А головете колко са? Да, може да не е в “А” или “Б” група, но обстоятелствата са такива. А средната възраст на отбора? Можело, нали? 

 

Без скъпоплатени чуждестранни знайни и незнайни „звезди”. Млад треньор, млади футболисти, победа след победа… Задавам си въпроса, ако и в “А” и “Б” група имаше, да кажем, по 3, 4 дори 5 отбора, които залагат на тази политика, как ли щяха да изглеждат нещата? Какви щяха да бъдат разходите им?  

 

Дали щеше да се стига дотам да се вадят отбори заради дългове от по няколко милиона? Не мисля, но идва и друго, което ще направи впечатление - националният отбор. Приятно съм изненадан от това, което прочетох вчера - играч на ЦСКА е повикан. Божидар Чорбаджийски, момче на 20 години, което показва, че с воля, характер и да си здраво стъпил на земята, всичко може да бъде постигнато.

 

Когато ти дадат шанс и оправдаеш доверието към теб, нещата тръгват нагоре. Защо не се дава повече такъв шанс? Защо, защо…? Ами правилото за играч до 21 години в “А” група - колко отбора го спазват? Но не да отбият номера за 10-15 минути, а наистина да го спазват. Дано повече отбори вземат пример от ЦСКА, защото навсякъде искат да си опитен и да имаш мачове. 

 

Но ако не ти дадат шанса да ги изиграеш, ти никога няма да получиш това, за което мечтаеш. Понякога е нужен и малко късмет, но полагаш ли нужните усилия, рано или късно всичко се получава и си идва на мястото.


Мартин Тодоров

 

Мартин Тодоров Цанковски е роден на 01.10.1995 г. Футболист на София спорт. От сезон 2006/2007 до 2013 г. играе в родния си ПФК Чавдар (Бяла Слатина). Постове на които играе: централен защитник, десен бек, ляв бек. На 21 април 2011 г. претърпява тежка контузия на глезена и 3 месеца е извън терените. През сезон 2011/2012 е капитан на юноши младша и юноши старша възраст на Чавдар (Бяла Слатина). На 19.11.2011 г. отбелязва първото си попадение с екипа на Чавдар - срещу Ботев (Враца). Награждаван е за най-добър футболист при юношите на Чавдар в различни години. Заема пето място в анкетата за "Най-добър спортист на Община Бяла Слатина" за 2012 г. Студент в Националната спортна академия със специалност "Треньор по футбол".

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари