От конкурса: За един спортен празник през по-различен поглед

Футбол
Добави в Svejo
    Viasport 31/05/2016 08:51
От конкурса: За един спортен празник през по-различен поглед

Публикуваме коментар на Борислав Несторов, изпратен на имейла konkurs.fmg@gmail.com за читателския конкурс на ЕС Медия, част от която е и Viasport.bg.

 

Несторов е изразил мнението си по повод начина на отразяване от медиите и сайта на Министерството на младежта и спорта събитие по повод 17 май - денят на българския спорт.

 

Една от проявите бе открита тренировка за ученици от 91 немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов”, в която умения показаха трима популярни футболисти: Божидар Чорбаджийски (ЦСКА), Радослав Цонев (Левски) и Стефан Велков (Славия).

 

Вижте коментара на Борислав Несторов:

 

Датата бе 17 май, а мястото - столичния стадион „Академик”, намиращ се зад хотел „Плиска”. Футболният терен беше разделен на малки игрища, а на тях се провеждаха срещи, изпълнени с много емоция и жажда за победа. Играещите бяха възпитаници на считаната за най-елитна гимназия в града - 91 НЕГ ”Професор Константин Гълъбов”. Поводът беше Денят на спорта.

 

Известни млади български футболисти направиха кратка тренировка с учениците преди да бъде даден старт на футболната игра. Настроението беше приповдигнато и момчетата се забавляваха. Някои от тях показваха огромен потенциал, други - забележителен хъс. 

 

На фона на цялото това събитие имаше и представители на медиите. Наистина събитие, достойно да бъде отразено и да намери отзвук сред други подрастващи. Близо 90 минути в слънчевия майски ден игра на открито - каква по-добра реклама на юношеския спорт...

 

Възможност да бъдат подтикнати към спортуване и останалите младежи. Разбира се, не всеки харесва футбола като спорт, но какъвто и спорт да тренира човек в тази преломна възраст, един репортаж от една минута би го мотивирал за по-сериозна тренировка и желание за краен успех. 

 

След края на заниманията на терена се появи министърът на спорта - г-н Красен Кралев. Едновременно с това представителите на медиите, леко позаспали до този момент, се „втурнаха” да заснемат неговата реч, която той изнесе пред участниците. По-късно в пресцентъра на ръководеното от него министерство се появи новина, в която дори не бе описано събитието, на което господин Кралев е направил своето изявление, но самото изказване бе качено на сайта на институцията. 

 

Случайно или не хората, които осъществиха този празник бяха тотално „загърбени”. 

 

Въпросът ми е: Кое е по-важното в един такъв спортен празник? Проведените дейности, в които участие са взели десетки ученици, някои от тях - бъдещи футболисти, млади момчета, отделящи цялото си време на спорта. Или речта на господин министъра, с цялото ми уважение към него, в която се подкрепя имено спортната дейност, която досега е била извършвана от дошлите момчета? Най-добре двете неща да бъдат на една степен по важност, нали? Защо тогава беше отразен само единият случай?

 

Борислав Несторов

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари