Дали е мит съдържанието на писмото до Бербатов на Давид

Футбол
Добави в Svejo
    29/06/2016 09:48
Дали е мит съдържанието на писмото до Бербатов на Давид

15-годишният Давид Мавродиев стана популярен с това, че отказа да получи награда от фондация “Димитър Бербатов” за 2015 г. Причината? Той вижда името на Бербатов и на още 26 големи спортисти на България под писмо до Бойко Борисов с апел за изграждане на втори лифт в Банско и развитие на туризма.

 

Давид няколко пъти пита Бербатов и Димитрина Ходжева от фондацията дали наистина футболистът е подписал писмото. Не получава отговор и решава да откаже наградата, тъй като там фигурира израза “шепа псевдоеколози”.

 

Мавродиев обясни доводите си в интервю в сайта на Протестна мрежа. Момчето поиска думата във Viasport.bg, за да отговори на някои обвинения.

 

Ето какво дословно написа Давид Мавродиев, публикуваме текста му без съкращения:

 

Никога не съм имал дни като тия... Чак не мога да се измия, от хвърлената по мен кал и помия. Не съм бил дете, а "поставено лице". Не съм си писал аз писмото римувано, а било от медии и НПО "изфабрикувано". Били ми платили и ръцете си с моето име измили. А и родителите ми били много добре платени, от партии зелени. Горкото момче, дано разбере, че е употребено!... 

 

А на ниКОЙ не му дойде на ума, че просто то е по-просветено и напълно откровенно... Чудя се, в каква страна живея, щом ме карат да мълча и да не смея истината като знаме да развея. Питам се, как уж има свободно слово, но ако го изразиш, с адвокати те плашат сурово. 

 

Май щом си дете и нямаш власт, значи нямаш и право на глас. Ала аз не съм от тези дето лесно се примеряват и бързо бягат, а принципи, ценности и каузи след себе си оставят. Затова реших докрай за истината да се боря, защото тя е една, а не "моя" и "твоя". 

 

Въпреки че всеки е "невинен до доказване на противното" и то в целия свят, аз ще съм първият, който ще докаже, че всичко написано от него е факт. Да, и за целта ще ползвам от писмото си не един цитат, на доказателства богат. 

 

Че дано всички разберат, може би, за първи, но не и за последен път, че има хора, които правят неща и без да получават "пара", и без някой да им казва какво да правят, а се борят, защото вярват. Те го правят от душа и сърце и не им трябва власт, а само разум, хъс и страст. 

 

Първи факт, представен в цитат: "Попитах ви на лично съобщение дали написаното в писмото е и ваше мнение, или някой да ви подведе е имал намерение”.

 

 

Втори факт, представен в цитат: "После въпроса си вече стар, го написах и като коментар, под поста ви за трети март, но "глас в пустиня" пак остана”.

 

 

Трети факт, ала без цитат: След като от г-н Бербатов отговор не получих, писах на г-жа Димитрина Ходжева, негов ПР и управител на фондацията. Нека знае нацията, че въпросът ми беше изтрит. И това също е факт, а не мит.

 

 

Четвърти факт, пак без цитат: След като отговор пак не получих на моя въпрос, пуснах на профила си следния пост:

https://web.facebook.com/david.mavrodiev/posts/508948449289763

 

 

Пети факт, в цитат: "И точно тогава пуснах в OLX следната обява, със заглавие "Отличия уникални, за трофеи на бизнесмени актуални”.

 

Шести факт, пак в цитат: "Разбира се, обявата ми беше проверена, а после, заедно със снимките на плакетите от фондацията, бързичко беше свалена…"

 

 

Седми факт, отново в цитат: "Но аз не се примирих и реших, че ако случайно бъда отново от вас отличен, да ви върна наградата без проблем."

 

Въпросът е, че г-н Бербатов този факт скри и пред гости и зрители не обяви, че отказвам неговото отличие. И дори словото ми не чу поне от приличие! А точно то доказва, че наградата се отказва и посочва моята аргументация, защо вече няма да бъда част от неговата фондация...

http://forthenature.org/news/3638

 

В заключение на моето откровение, ще задоволя любопитството на хора, интересуващи се защо аз имам такова поведение и отношение, след като съм представител на новото поколение. Отговарям с цитат от слово на г-н Бербатов, в което той изразява личното си мнение: "Злото може да надделее, само когато добрите хора не правят нищо”.


Давид Мавродиев

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари