Лъч надежда

Волейбол
Добави в Svejo
    Ани Колева 11/07/2016 17:50
Лъч надежда

Националният отбор по волейбол за юноши до 18 години завърши с вицешампионска титла на Балканиадата в Добрич.

 

Тимът ни, воден от треньора Христо Райчев, остана втори след Гърция, но сребърните отличия са постижение, което също е голям успех. Особено, след като зад нас останаха традиционно силна школа като Сърбия и нация като Турция, в която в последно време бяха изградени няколко национални центъра за развитие на подрастващите.

 

По пътя към финала младите ни национали успяха да преодолеят сръбския тим, който специалистите определиха като много перспективен. Надделяха в равностоен и оспорван мач, в който дадоха максимума от възможностите си. Да, на другия ден не успяхме да спечелим титлата, но остана моралното удовлетворение, че играхме на финал.

 

И това се случва въпреки всички песимисти и специалисти, вещаещи апокалиптична картина в мъжкото направление. И въпреки прогнозите, че в близко време националният ни отбор ще остане без попълнения. Да, школите ни не са в цветущо състояние и има множество финансови и други проблеми. Но все пак се видя, че България продължава да ражда млади таланти и има треньори, които продължават да работят. Че има лъч надежда за бъдещето.

 

За тази селекция сребърните медали са едно начало, което вдъхва доза оптимизъм. Целта е класиране на Евро 2017, като през януари предстои квалификация. Вече повече от месец се работи с младите национали.

 

Волейболистите бяха на подготовка в Италия, последва Балканиадата в Добрич. А сезонът за тях изобщо не е приключил. Същите волейболисти ще ни представят и на Балканиадата за по-горната възрастова група - младежи до 20 г., която е през август. Така тимът ни ще продължава да трупа опит.

 

Основата на подготовката е положена. Как ще се развият нещата само може да гадаем, но всички си пожелаваме тези момчета да се преборят за участие на Евро 2017 и България отново да бъде сред европейския елит на тази възраст.


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари