1100 ученици в лятната академия „Заедно в час”

Общество, Образование
Добави в Svejo
    Viasport 21/07/2016 19:48
1100 ученици в лятната академия „Заедно в час”

За шеста поредна година „Заедно в час” организира безплатна Лятна академия за успех и забавления, предназначена за ученици от I до XII клас.

 

В продължение на 3 седмици повече от 1100 ученици от цяла София ще ходят на училище доброволно през лятото, ще се забавляват, учат и развиват заедно. Целта на академията е не само да подобри подготовката на учениците по изучаваните предмети, но и да повиши мотивацията им за учене.

 

Тази година академията ще се проведе в две софийски училища – 144 СОУ „Народни будители“ в ж.к. "Младост" и 96 СОУ „Лев Николаевич Толстой“ в ж.к. "Люлин" от 25 юли до 11 август, всеки делничен ден  от 8:30 до 12:30 ч. „Заедно в час” за първи път отваря две безплатни летни академии по едно и също време. Двете се провеждат в два отдалечени краища на София, за да бъдат достъпни до максимално много деца.

 

Първата си безплатна лятна академия „Заедно в час” провежда преди 6 години с едва 21 учители и 120 ученици. Тази година на повече от 1100 ученици ще преподават над 120 специалисти по различни учебни дисциплини, учили и работили в различни кътчета на страната и извън нея. Те ще покажат на децата, че ученето може да бъде интересно и забавно.

 

Всички учители по програмата „Заедно в час” са преминали интензивно обучение по международен образователен модел с фокус върху успеха на всеки ученик. Този модел позволява развитието на така важните за 21 век „меки“ умения у учениците, като например работа в екип, презентиране, емпатия и други, докато в същото време усвояват материала за съответния клас.

 

„Заедно в час” осигурява:


– безплатно обучение и учебни материали;

– индивидуални и групови занимания с учениците;

– специални забавни събития – игри и забавления;

– сертификат за успешно участвалите ученици в края на Лятната академия.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари