Ангел Караньотов: Моторите са ми в главата

Мотоциклетизъм
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 11/12/2009 15:32
Ангел Караньотов: Моторите са ми в главата
Ангел Караньотов бе награден от фондация "Български спорт" с "Икар" за проспериращ млад спортист. Той стигна до първия си подобен приз, след като тази година стана европейски шампион в супермото. Същата награда  бе присъдена и на световния шампион по сноуборд за юноши Радослав Янков. Ето какво сподели Караньотов след церемонията в Софийска градска галерия:  

- Честито, как се чувстваш с тази награда?
- Майка ми (бел. ред. - Аня Пенчева) и баща ми (Ивайло Караньотов) казаха, че тя ще ми остане за цял живот. Щастлив съм, че я имам!
- Сега си на 15, а от кога се занимаваш с мотоциклетизъм?
- От 3-годишен съм на мотора. В началото имах един малък, с помощни колела отстрани. Първо се научих да карам мотор и след това колело.
- Условията за подготовка и в този спорт не са особено добри. Ти как се справяш с тренировките?
- Сега, през зимата карам мотокрос и е по-лесно, тъй като в околностите на почти всеки град има поне по 1-2 трасета. През седмицата обаче почти не тренирам с мотор, правя го главно през уикенда.
- А как си с училището?
- Това вече е друга тема - да ни я подхващаме, защото там не съм много добре. Не, че закъсвам по някой предмет, просто моторите са ми в главата. Наблягам на историята за обща култура, а математиката си я знам. Уча по редовна програма в спортното на ЦСКА „Ген. Владимир Стойчев”, макар да съм левскар по пристрастия.
- Освен родителите, които са ти основни "спонсори", някой друг помага ли ти финансово?
- Тази година бях подпомогнат от Корпоративна търговска банка, за което съм им признателен. Иначе всичко друго е на мерак и ентусиазъм.
- Кое излиза по-скъпо в моториклетния спорт - моторът и екипировката или самите участия по състезания?
- Моторът в общи линии е най-евтин.
- Какво ти предстои догодина?
- Всичко е под въпрос. Оставил съм тате да се занимава с тези неща. От мен се иска през зимата да наблегна на физическата подготовка. Желателно е да участвам във всички кръгове от европейския шампионат, но, както казах, това ще го реши баща ми.

 


Коментари