Роси и Жоро мечтаят да станат големи тенисисти

Тенис
Добави в Svejo
    Viasport 09/09/2016 09:15
Роси и Жоро мечтаят да станат големи тенисисти

Победителите от мастърс турнира до 10 г. Росица Денчева (Плевен 90) и Георги Георгиев (Свиленград) разбираемо бяха много доволни и щастливи от постигнатия успех.

 

Те едва носеха много подаръци и купи, които получиха на кортовете на ТК Дема в София. Надпреварата бе от програмата на БФТ и ММС „Тенисът - спорт за всички“ и за наградите на ОББ, като в нея участват 16-те  момичета и момчета - шампиони и финалисти от шестте регионални първенства.

 

И двамата победители споделиха, че се занимават с тенис от 4-годишна възраст и мечтаят един ден да станат големи тенисисти.


Треньор на Георги е Добромира Цингова, но за добрите му изяви се грижат и кондиционният специалист Златозар Атанасов, Елена Цингова и Марин Атанасов. Към тениса го насочила неговата майка, която го завела един ден на кортовете в Свиленград и малкият Жоро останал впечатлен от играта.


„Мечтая да спечеля „Уимбълдън“, споделя Георгиев, въпреки че поне засега любимата му настилка е клеят. Негов кумир пък е швейцарският маестро Роджър Федерер.

 

Георги тръгнал по-рано на училище и затова на 15 септември ще започне пети клас. Засега съчетава добре школото с тренировките, като се старае да тренира пет дни в седмицата.


Същото се отнася и за Росица Денчева, която ще навърши 10 г. на 10 март 2017-а. Още на 4-годишна възраст Роси поискала да играе тенис и майка й нямало какво друго да направи, освен да я запише в местния клуб Плевен 90.

 

„Гледах децата на кортовете как играят и много ми харесваше. Затова исках и аз“, разказва малката чаровница.

 

С трепет очаква първия учебен ден, като ще започне трети клас в плевенското СУ „Иван Вазов“. Роси също тренира почти всеки ден при треньора Ангел Ангелов от Ловеч и мечтае да продължи да се развива като тенисистка.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари