Турнир по футзал за деца този уикенд

Футбол
Добави в Svejo
    Даниел Мечикян 15/12/2009 18:40

Благотворителен коледен турнир по футзал за деца ще се проведе на 19 и 20 декември в спортната зала на НСА "Васил Левски". Инициативата се организира за пръв път е под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта доц. Свилен Нейков.
Благотворителният турнир се провежда в подкрепа на децата на загиналите служители в системата на МВР и в министерството на икономиката и енергетиката.

От организационния комитет на проявата съобщиха, че само 26 деца има на загинали служители при инцидента в мини "Бобов дол".
"Основната ни цел е да развиваме благотворителността и да се опитаме да популяризираме футбола в зала срещу учениците", каза Жельо Желев, главен секретар на НСА "Икономика и енергетика".

Заявки за участие са подали 8 отбора - 4 от София и 4 от провинцията. За класиралите се от първо до четвърто място ще има купи и медали. Освен това ще има награди за най-добър нападател, най-добър вратар и най-коректен състезател.

Отборите ще бъдат разделени в две групи по четири, като ще се играе по системата всеки срещу всеки. Децата са родени между 1 януари 1991 година и 31 декември 1997 година.

Покани за официалното откриване на 19 декември от 11.00 часа са получили доста официални лица, сред които е и премиерът Бойко Борисов.
Аматьорската футболна лига осигурява безплатно съдии и топки.
Догодина се предвижда републиканско първенство по футзал, а шампионът ще има право да участва в световното първенство по футзал.


Коментари