Куп медали за младите плувци на “GD sport”

Плуване
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 15/12/2009 18:41
Куп медали за младите плувци на “GD sport”

Благоевградкият плувен клуб “GD sport” се завърна с 18 златни медала от турнира в Пазарджик, който се проведе през почивните дни. 14 от тях са индивидуални, а 4 от щафетата.  


В него се включиха около 120 състезатели от 6 клуба в страната. Освен златните отличия, възпитаниците на треньорката Екатерина Георгиева завоюваха и 15 сребърни, и 7 бронзови медала. При 8-годишните Кристина Павлова и Димитър Шопов се отчетоха с 2 златни медала. Стефан Караджов – 1 златен и 1 сребърен медал, Стела Гошева и Борислава Колева с по два сребърни, а Мария Стоева спечели две бронзови отличия.

При 9-годишните Невена Царевска е с 3 златни медала, Дамяна Боянска и Борислав Давидков са с по 2.
Асен Георгиев в същата възрастова група се окичи с два бронзови медала, а с един - Павел Цацов.

При 10 годишните Валентина Щерева и Борислав Костадинов са също с 2 златни и 1 сребърен медал. Два сребърни медала грабна Анна-Мария Чакърова, а Александър Петров остана с 1 златен и 1 сребърен медал.

При 11-годишните още медали за благоевградския клуб донесоха Марина Канева -1 златен, и 1 сребърен, Ивелина Мазнева -1 сребърен и 1 бронзов, Стефан Шимбов- 2 сребърни, Марин Христов – 1 сребърен и 1 бронзов.
Щафетата на „GD sport” (Благоевград) в състав Царевска, Щерева, Костадинов и Петров беше най-бърза и спечели първото място.

Треньорката Екатерина Георгиева остана изключително доволна от представянето на нейните възпитаници в последния за годината турнир при най-малките. Утре тя и държавният шампион при 15-годишните Ивайло Урдев, който отново попадна в десетката на спортист на Благоевград, ще бъдат наградени в София от Българската федерация по плувен триатлон.

 


Коментари