Наш скачач гори за 4 години заради канабис

Скокове във вода
Добави в Svejo
    BGswim.com 11/11/2016 11:25
Наш скачач гори за 4 години заради канабис

Един от елитните български състезатели по скокове във вода - Богомил Койнашки, е дал положителна проба за марихуана, пише BGswim.com.


Това е станало по време на държавния шампионат на столичния басейн „Диана” на 27 юли тази година.

 

Койнашки е бил санкциониран за 4 г. от Българска федерация плувни спортове, но за самото решение съобщава сайтът на международната федерация (ФИНА). Посочено е, че наказанието тече от 20 октомври. 

 

Койнашки е дал положителна проба за carboxy-THC - остатъчно вещество на канабиноидите, което се получава след пушене на марихуана.

 

„Как да коментирам подобна ситуация. В шок съм. Дори не бих искал да коментирам, защото  нямам нищо общо. А и Богомил се беше отказал така или иначе. Момчето си е било на купон. Пушило си е марихуана. За мен това е затворена страница. Подходи доста лековато с всичко. Признал си е пред антидопинговата комисията”, коментира за BGswim.com неговият вече бивш треньор Георги Чобанов.

 

„Това си е негова вина. Да си носи последствията. Все пак е на 19 години. Голям е, знае много добре как стоят нещата. Не мога да се правя на детектив и да следя постоянно състезателите си”, допълни треньорът на Витоша Дайвинг (София).

 

На Европейските игри в Баку през 2015 г. Богомил  партньорът му Димитър Исаев записаха голям успех за родните скокове във вода, класирайки се на шесто място в синхронните изпълнения от 3-метров трамплин.


Той е многократен републикански шампион и носител на множество отличия от международни турнири в скоковете във вода. Има в колекцията си и балкански титли. 

 

Исаев вече приключил със спорта и се концентрирал върху образованието си в областа на IT анализи и бизнес стратегии. 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари