Хванатият с марихуана Койнашки: Съжалявам, злепоставих спорта

Скокове във вода
Добави в Svejo
    BGswim.com 11/11/2016 12:45
Хванатият с марихуана Койнашки: Съжалявам, злепоставих спорта

Състезателят по скокове във вода Богомил Койнашки не избяга от коментар пред BGswim.com за уличаването в употреба на марихуана.

 

Състезателят на Витоша дайвинг (Сф) заяви, че съжалява за гафа и поднася извиненията си на всички в спорта си, пред федерацията, приятелите и близките си.

 

Койнашки е дал положителна проба за марихуана на държавния шампионат на столичния басейн „Диана” и е наказан от родната федерация за 4 г. 

 

”Ще кажа същото, което казах и пред антидопинговата комисия и пред федерацията - съжалявам и оценявам допуснатата грешка. Взел съм си поуките. Осъзнавам посланието, което дадох на младите и останалите състезатели и спортисти. Злепоставих българските скокове във вода, злепоставих спорта си. Злепоставих и треньора си - Георги Чобанов. Навредих на репутацията на скоковете във вода. Сега ще направя всичко възможно, за да върна доверието. Ще се стремя да привлека повече почитатели на този красив спорт, който е престижен по света, но у нас е слабо популярен”, заяви  пред BGswim.com Койнашки.

 

Многократният държавен, балкански шампион и носител на куп отличия от международни турнири е приключил със спорта. В момента се е съсредоточил върху образованието си в областта на IT анализи и бизнес стратегии във висшето училище по застраховане и финанси. 

 

Решението да приключи със спорта Койнашки взел още преди да даде положителния резултат. Причината е фрактура на ръката, получена в края на миналата година в планината. Впоследствие травмата се усложнила.

 

”Оставам близко до спорта си, ще направя всичко възможно да запаля повече млади таланти по скоковете във вода. Ще се опитам да бъда максимално полезен”, допълни Койнашки.


Още за скандала, ЧЕТЕТЕ ТУК.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари