Над 230 деца на турнира „Любчо Солачки”

Гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 19/11/2016 12:05
Над 230 деца на турнира „Любчо Солачки”

Вчера официално бе открито 13-ото издание на международния турнир по спортна гимнастика, организиран от клуб Любчо Солачки (Благоевград).

 

В надпреварата, която се провежда всяка година на името на изявения местен гимнастик, участват над 230 деца от няколко държави - България, Белгия, Гърция, Македония, Сърбия, Англия.

 

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов откри официално турнира и приветства участниците с пожелания за отлично представяне.

 

„Радвам се, че виждам толкова много участници, радвам се, че толкова много деца се занимават с този вид спорт. Община Благоевград е помагала, помага и ще помага за развитието на спорта.

 

Той е наш приоритет. Пожелавам на спортистите в тази зала, да постигнат успехи, с които ние да се гордеем“, каза кметът Камбитов.

 

Малките гимнастици показаха завидни умение пред публиката в зала "Скаптопра" в Благоевград.

 

Той награди и децата-спортисти, спечелили медали в отделни категории след първите дисциплини в състезанието в зала „Скаптопра“ в Благоевград.

 

Надпреварата ще продължи до 20 ноември, а входът за зрителите е свободен. Състезателите са разделени в няколко възрастови групи - за момчета и момичета до 8, 10, 12 и 14 години.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари