Наши гимнастици с 43 медала от Нови Сад

Гимнастика
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 06/12/2016 13:45
Наши гимнастици с 43 медала от Нови Сад

Изключително силно се представиха младите български състезатели на международния турнир по спортна гимнастика за младежи, юноши и девойки в сръбския град Нови Сад.

 

В традиционната надпревара участваха 205 състезатели от 44 клуба от 14 държави.

 

Българските таланти завоюваха общо 43 медала, от които 21 златни, 11 сребърни и 11 бронзови отличия в различните възрастови категории.

 

Отборите ни и при момчетата, и при момичетата спечелиха и първото място в отборното класиране.

 

С най-много титли у нас се прибраха Георги Стоянов от момчетата и Валентина Георгиева (на снимката на 2-о място) при момичетата.

 

Нашите състезатели спечелиха отборните купи при момичетата...

 

Георги се състезава при децата, родени 2006 г. и по-малки. Той спечели златни медали в многобоя, на земна гимнастика, на кон с гривни и на висилка, като отстъпи първото място само в прескока, където завърши 2-и.

 

При момичетата, родени 2005 г. и по-малки пък Валя не успя да се пребори със съотборничката си Елизабет Николова за първото място в многобоя, където остана втора.

 

... и при момчетата.

 

Любопитното е, че тази категория бе отбелязан пълен български триумф, след като и на третото място се нареди наша гимнастичка - Виктория Главчева.

 

В турнирите на отделните уреди обаче Георгиева се реваншира с 3 титли – на смесена успоредка, прескок и земна гимнастика, а на греда отново остана след Бети.

 

Алегзандър Методиев, който представи България при родените 2003-2004 г. бе също толкова убедителен, след като триумфира в многобоя, на земя и на успоредка и остана втори само на прескок.

 

Георги Стоянов спечели цели 4 златни медала, като добави и един сребърен към колекцията си.

 

Състезаващият се при родените 2004-2005 г. Здравко Добрев пък имаше леки проблеми в многобоя, където остана 3-и, но в надпреварата на уредите след това извоюва златния медал на висилка, сребърен на успоредка и халки и бронз на земна гимнастика.

 

Със златни медали при момчетата в отделните категории и уреди у нас се прибраха още Наско Миков (прескок), Даниел Трифонов (прескок), Виктор Николов (прескок), Мартин Мишев (халки) и Огнян Милчев (прескок).

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Още по темата