Спортни таланти са герои в суперкалендар

Общество
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 14/12/2016 16:20
Спортни таланти са герои в суперкалендар

Днес бе закрито петото издание на програма "Спортни таланти" на Еврофутбол, с която букмейкърската къща и партньорите й – Фондация "Работилница за граждански инициативи", пожелаха бъдещи успехи и късмет на своите атлети.

 

Медийни партньори на инициативата са и сайтовете Viasport.bg и BGathletic.com.

 

Събитието се състоя в развлекателен център в столичен мол и на него присъстваха 19 от общо 24-мата спортисти, които бяха финансирани през 2016 г. от компанията със суми до 5 000 лева – за екипировка, възстановяване, лагери и състезания ("вътрешни" и международни). Цялата сума за годината възлиза на близо 87 000 лева. За всичките години до момента програма "Спортни таланти" е подкрепила общо 127 спортисти на възраст до 25 г. с над половин милион лева. 

 

На събитието бе премиерата и на най-новия календар на българския букмейкър – тематично обособен с визиите на 24-те спортни звезди за 2016 г., на фона на четирите природни стихии - въздух, земя, вода и огън. Всеки от присъстващите на тържеството близо 100 човека, получи по един от луксозните календари за новата 2017 г., като незабравим спомен за отминалите 12 месеца.

 

Спортните таланти на Еврофутбол през 2016 г. бяха представители на 16 вида спорт - лека атлетика, кану-каяк, ветроходство, джудо, художествена гимнастика, спортна гимнастика, фехтовка, борба, шахмат, плуване, шорттрек, спортна стрелба и таекуондо, както и състезатели – параолимпийци. 

 

Новият календар на "Еврофутбол" - за 2017 г. е със снимки на Спортните таланти на фона на природни стихии - въздух, земя, вода и огън. 

 

Петото юбилейно издание на програмата пък ще се запомни с историческото участие на петима от спортистите в нея на oлимпийските игри в Рио Де Жанейро. Това са Ангел Кодинов (едноместно кану 1000 м и 200 м), Денислав Коджабашев (тенис на маса, параолимпийска дисциплина), Ивайло Иванов (джудо, категория до 81 кг), Милица Мирчева (маратон) и Мирослав Кирчев (едноместен каяк 1000 метра).

 

"За пет години финансирахме близо 130 спортисти, за които отделихме почти 600 000 лева. С това обаче не се изчерпва нашата помощ – бих казала, че моралната подкрепа, която Спортните ни таланти получиха и благодарение на която се сдобиха със самочувствие и получиха още по-голяма мотивация да побеждават, е най-важният фактор.

 

Гордеем се с нашите атлети, гордеем се, че ние стоим зад тях. Благодаря на нашите партньори от Фондация "Работилница за граждански инициативи", които са с нас вече пет години в осъщствяването на този проект", заяви управителят на букмейкърската къща г-жа Екатерина Михайлова, с което откри церемонията.

 

Петър Божилов подобри 9 рекорда на България в плуването през 2016 г., но съвсем не мисли да спира до тук.

 

"Пътят към промяната е труден, но ползотворен и съм щастлива, че чрез програма "Спортни таланти" успяваме да помогнем на много млади български спортисти да намерят своите мечти и да постигнат своите успехи", сподели и г-жа Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондацията, партньор на програмата.

 

Спортистите бяха отличени днес с почетни медали и сертификати, като всички те благодариха на „Еврофутбол” за подкрепата, чрез която са успели да осъществят целите си.

 

„Годината за мен премина успешно. Доволен съм от постигнатото и се надявам и следващите 4 години да са ми поне толкова добри. Най-голямото ми постижение за 2016 г. смятам, че е квотата, която спечелих за олимпиадата в Рио, където бях най-младия участник от България”, заяви Ангел Кодинов, който записа 14-о място на 1000 м при дебюта си на олимпийски игри.

 

Мадлен Радуканова изостави индивидуалните състезания и заложи на участие в новия ансамбъл за жени.

 

„Изпълних си целите за 2016 г. Продължавам само нагоре. Надявам се да покрия нормативи за световното юношеско първенство и младежката олимпиада през 2017 г.”, сподели лекоатлетът Веселин Живков.

 

"2016 г. беше изпълнена с много предизвикателства, но много се радвам, че успях да участвам на толкова много Световни купи - заяви гимнастичката Мадлен Радуканова. - Най-големият ми успех е бронзът от надпреварата в Лисабон. Сега подготовката ми с новия ансамбъл върви добре. Треньорките изискват много, но ние се стремим да изпълняваме всичко и се надявам да се справим добре още на първото си състезание".

 

„Покрих „Б” норматив за Рио де Жанейро през тази година, а освен това направих 9 поправки на националните рекорди в плуването. Най-скъпите от всички обаче са ми тези на 800 м и 1500 м свободен стил за юноши, които до скоро бяха притежание на Петър Стойчев.

 

На Viasport.bg се падна честта да връчи наградата на една от най-талантливите ни шахматистки Виктория Радева.

 

Той е мой идол и много се радвам, че подобрявам неговите резултати”, обобщи годината си Петър Божилов, а колегата му от Пловдив Иван Алмаджиев добави: „Най-големият ми успех за 2016 г. бе покриването на норматив за супертурнира Мултинейшън, който ще се състои април 2017 г. Надявам се там да стигна и до медалите”.

 

Някои от спортните таланти не успяха да присъстват на церемонията, тъй като подготовката им за новия сезон тече с пълна сила и са на лагери. Такъв е случаят с борците в класическия стил Кирил Милов и Филип Радев. Най-малкият спортист, финансиран тази година по проекта – Любомир Калчев (13 г., шорттрек) пък е болен и с висока температура и също не успя да дойде на тържеството.

 

Снимки: Тони Тончев

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари