Стотици деца с награди във фестивал по гимнастика

Гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 18/12/2016 17:55
Стотици деца с награди във фестивал по гимнастика

Над 400 деца от 12 спортни клуба, 3 училища и 2 танцови школи в България се забавляваха заедно в 3-тия коледен гимнастически фестивал, който се проведе в залата на НСА „Васил Левски”.

 

В турнира се включиха отборите на Акро тамп (София), Нюас, Ахат-М, Гераниум, Калия (Хосково), Самоков, Актив Спорт, Гала Спорт, Виолина (Хасково), Пирин (Гоце Делчев), състезателите от НСА - Мега спорт, 95-о СУ и 54-о СУ, както и възпитаниците на танцова школа Ив денс и танцова школа Дани шоу.

 

Любопитното е, че клуб Нюанс бе воден от треньорката Анета Авакян, която беше първата солистка в шоуто на Нешка „Двя свята”.

 

Надпреварата протече в две части. В първата част на фестивала отборите представиха общи композиции и индивуални изпълнения, а във втората - състезателни игри, като децата бяха разделени в три групи. Празникът за малките гимнастици продължи цели 7 часа, които обаче минаха неусетно в състезания, смях и игри в залата.

 

В състезателните игри при най-малките - 4-5 годишни купа взе отборът на Гераниум (на снимката), три трофея – при 5-6, 7-8 и 11-14-годишните пък спечелиха малките състезатели на Самоков, а при 10-11-годишните с титла е Акро Тамп (София). Столичните гимнастици взеха поне още 2 купи в останалите групи.

 

Провеждането на коледния гимнастически фестивал има за цел да популяризира и масовизира всички видове гимнастически дисциплини сред децата в детските градини,основните училища и спортните клубове, както и да излъчи победители в отделните надпревари. Той бе организиран съвместно от Ахат–М и Нюанс.

 

Забавлението в залата на НСА бе на ниво, като тази година малчуганите се срещнаха със Снежанка, тъй като дядо Коледа бе зает с последните приготовления, преди да тръгне на път с пълния с подаръци чувал.

 

Възпитаничките на Анета Авакян от Нюанс обраха аплодисментите на публиката с изпълнението си по време на фестивала.

 

Красивата помощничка на добрия старец раздаде подаръците на бъдещите шампиони – торбичка с лакомства на всяко дете и им пожела бъдещи успехи в гимнастиката.

 

Всички участниц си тръгнаха и с поименна грамота за участие, а призьорите получиха медали и купи. 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари