Крум Крумов: Имаме тенисистки на световно ниво

Тенис
Добави в Svejo
    Viasport 01/01/2017 16:10
Крум Крумов: Имаме тенисистки на световно ниво

Крум Крумов изведе момичетата ни до 12 г. в състав Стела Пеева (Авеню Бургас), Kатерина Димитрова (Локо 98 Пловдив) и Денислава Глушкова (Дема София) до европейската отборна титла по тенис. Те донесоха много радост на всички любители на "белия" спорт в България, а наставникът им даде специално интервю за сайта на БФТ. Вижте каква е равносметката на Крумов за отминалата година и очакванията му за новата 2017-а.

 

- Г-н Крумов, какви емоции изпитахте при спечелването на Европейската лятна купа?

- Радостта и еуфорията бяха на първо място. След пристигането ни в България усетих и удоволетворението от успеха. Бяхме посрещнати като шампиони. В следващите няколко дни получих доста обаждания от колеги и приятели, които искаха лично да ме поздравят. За мое щастие всичко това се случи точно на рождения ми ден. Това беше уникален подарък, който момичетата ми поднесоха.

 

- На какво се дължи този грандиозен за българския тенис успех?

- Много важна роля играе българската федерация. От няколко години насам тя помага все повече и повече на подрастващите състезатели и това даде резултат. Нека не забравяме, че също и момчетата играха на финалите, където заеха седмото място. Не омаловажавам труда и старанието, които са положили и децата. Също така личните им треньори, клубовете, които стоят зад тях и техните родители. Надявам се да продължават да работят по същият начин както досега.

 

- Колко важна е програмата "3Т - Тенис Тийм Талант" за развитието на българския тенис?

- Има много голяма важност за развитието на професионални състезатели. През изминалата година целият екип, който работихме по програмата (БФТ, спонсорите, треньорите и психологът) забелязахме доста голямо развитие у децата. Програмата им дава възможност да участват на най-добрите турнири в Европа в тяхната възраст. Изключително радостно е, че от 2017 година ще имаме и още два отбора до 14 години. Също така те изграждат много добри взаимоотношения, както в отбора, така и с децата, които се запознават по време на турнирите. Преди всеки турнир отборите се събират на лагер, което е добре, защото тренират всичко заедно и се получава добра конкурентна среда, което им помага и в мачовете от турнирите.

 

 - Очаквате ли Катя, Дени и Стела да продължат със силното си представяне и в следващите възрастови групи?

- С тях трите изградихме доста добри взаимоотношения помежду ни. Надявам се да успеят да продължават да показват резултатите, които направиха тази година. Те показаха както в турнирите на сингъл, така и на Европейското отборно, че са сред най-добрите деца в Европа, така че мисля, че ако продължават да тренират здраво и да се трудят във всяка една тренировка, резултатите им ще бъдат добри.

 

Треньорът е убеден, че момичетата му са на световно ниво.

 

- Намирате ли, че са на нивото на най-добрите момичета в Европа при 12-годишните?

- Абсолютно дори не бих се замислил за това. След всички резултати, които постигнаха и трите през годината, те го доказаха.

 

- Какво си пожелавате в личен и професионален план?

- Пожелавам си както на мен, така и на цялото ми семейство да сме живи, здрави и още по-щастливи през новата 2017 година. Искам да им благодаря, че винаги са ме подкрепяли безусловно. В професионален план си пожелавам да продължавам да покорявам все по-високи цели. Весели празници на читателите на сайта на БФТ. Много здраве и успехи през новата 2017 г.

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway