Калчев сред лидерите в Еврокупата в Унгария

Шорттрек
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 07/01/2017 07:55
Калчев сред лидерите в Еврокупата в Унгария

Осем български състезатели по шорттрек на възраст между 10 и 16 години вече са в Будапеща (Унгария) за 5-ия кръг от Европейската купа „Данубия”.

 

Лошото време не попречи на трикратната олимпийска медалистка Евгения Раданова да заведе в унгарската столица 3-ма свои възпитаници - Любомир Калчев (на снимката отпред) и Ивайло Недялков (при 11-13-годишните момчета) и Георги Цветков (при 13-15-годишните момчета). Те ще защитават цветовете на България и клуб Айспик.

 

Останалите 5-ма състезатели пък са представители на българския клуб Ледени звезди. Най-малкият ни участник в „Данубия къп” е Асен Гюров, който е едва на 10 г., но ще се състезава при момчетата до 13 г.

 

Освен него ще участват още Васил Георгиев (в същата категория), както и Калоян Ангелов и Петко Дапчев до 15 г. При девойките до 17 г. пък ще ни представя 16-годишната Калина Гюрова.

 

След първия ден вчера, който приключи късно вечерта, Любомир Калчев е в топ 3 на категорията си. Българинът спечели и двете си серии на 1000 м, преди да стигне до финала, където остана втори след руснака Егор Перушенков.

 

Калина Гюрова е единствената ни представителка при момичетата в Будапеща, като за сега върви 10-а в класирането.

 

На 500 м Любо продължи с убедителното си представяне, финиширайки пръв в серията си. Така той се класира за ¼-финалите, заедно с още двама българи – Недялков и Гюров. Жребият пък отреди и тримата да са в една серия заедно с унгареца Петер Зарваси, като напред продължават само първите двама.  

 

От останалите ни представители с най-предно класиране до момента е Калина Гюрова, която е 10-а на 1500 м при девойките до 17 г. Тя обаче не успя да намери място в полуфиналите на 500 м.

 

Днес Европейската купа продължава с финалите на 500 м. Надпреварата приключва в неделя, когато ще станат ясни и комплексните победители във всяка категория, тъй като в купата класирането се прави след 3-те дистанции. 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари