Петима българи на световното по шорттрек

Шорттрек
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 22/01/2017 20:20
Петима българи на световното по шорттрек

България ще бъде представена от 5-има състезатели на световното първенство за юноши и девойки по шорттрек в австрийския град Инсбрук (27-29 януари).

 

Имената на участниците станаха ясни след проведеното този уикенд републиканско първенство, което бе и пресявка за шампионата.

 

Така към Катрин Маноилова (Славия), която е най-добрата ни състезателка в момента и бе сигурна участничка, ще се присъединят още Мария Гъркова (Айсберг Сулис) и Калина Гюрова (Ледени звезди) при момичетата.

 

При юношите пък цветовете на родния флаг ще защитават Калоян Ангелов (Ледени звезди) и Георги Цветков (Айспик). Треньори на отбора ще са трикратната олимпийска медалистка в шорттрека Евгения Раданова и Мартин Гюров.

 

С изключение на Маноилова и Гъркова, за останалите ни кънкьори това ще е дебют на такова състезание и целта пред тях е да се представят максимално добре и да натрупат ценен опит за следващите състезания.

 

Максим (вляво) и Стефан Александър спечелиха по 3 златни медала на държавното първенство.

 

Катрин пък ще се бори за място поне в полуфиналите на отделните дисциплини, след като миналата година стигна до ¼-финали на 1500 м и 500 м и завърши 19-а в крайното класиране на шампионата.

 

На републиканското първенство по дистанции, което се проведе в Зимния дворец в София, пък Маноилова грабна убедително 3 златни медала при жените, триумфирайки на 1500 м, 500 м и 1000 м.

 

Калоян Ангелов (в средата) и Георги Цветков (вдясно) ще дебютират на световно първенство за юноши и девойки.

 

Същият резултат постигна и Мария Гъркова, която е №1 при девойките. При юношите пък пръв е Любомир Калчев, следван от Калоян Ангелов и Георги Цветков.

 

С по 3 титли са още София Бекярова и Пресиан Максимов при децата до 9 г., по-големият му брат Максим до 11 г. и Стефан-Александър Кюмюрджиев до 13 г. (и четиримата от клуб Айспик). 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари