Силна Катрин Тасева в Киев, ансамбълът върви 4-ти

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 18/03/2017 12:36
Силна Катрин Тасева в Киев, ансамбълът върви 4-ти

Катрин Тасева завърши 4-та в турнира от Гран при сериите по художествена гимнастика в Киев (Украйна).

 

Като цяло всички момичета допускаха много грешки, което с оглед на новия олимпийски цикъл и новия правилник, е напълно нормално. Катрин събра сбор от 63.600 т., като не й достигнаха 2,2 точки, за да се нареди сред гимнастичките на почетната стълбичка.

 

19-годишната българка изигра уникално красива топка, за която получи най-високата оценка в турнира на този уред - 17.950 т. С бухалки Катрин също бе силна, но съдийките й отредиха 16.150 точки. Най-много обаче Тасева бе порязана на обръч, където направи само 1 груба грешка – изпускане на уреда, но бе оценена с 14.400 т.

 

За изпълнението си на лента пък, където българката имаше 2 изпускания, тя получи 15.100 т. Въпреки грешките, които допусна гимнастичката ни, тя показа изключително красиви и конкурентноспособни съчетания, а специалистите бяха единодушни, че е състезател, който има голямо бъдеще в елитната гимнастика.

 

След края на многобоя стана ясно, че Тасева се класира за три от четирите финала на отделните уреди - топка, бухалки и лента, където днес ще се бори за медалите. Първа в многобоя на Гран при турнира е Полина Хонина от Русия със сбор от 68.800 т. Среброто спечели Юлия Бравикова също от Русия, която събра сбор от 65.850 т., а бронзът отиде при Виктория Филановски от Израел със сбор от 65.800 т.

 

На съпътстващия турнир в индивидуалната надпревара - „Дерюгина къп” България бе представена от Вероника Любчова. Тя изигра много силна топка, но на обръч допусна грешка. Въпреки това възпитаничката на Николай Боев успя да се класира за финалите и на двата уреда. Днес Вероника ще изиграе и останалите си композиции - с бухалки и лента, след което ще бъде направено подреждането в многобоя при девойките.

 

Ансамбълът ни девойки трябва да играе безгрешно днес, за да стигне до медалите.

 

В същата надпревара пък ансамбълът девойки в състав Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Везирска, Биляна Писова и Лидия Василева заема временното 4-то място след първия ден. Момичетата на Мария Кънчева играха силно, много смело и вдъхновено, но допуснаха грешка. Въпреки това те показаха, че имат всички качества да се наредят на почетната стълбичка. Българките бяха оценени с 15.550 т.

 

За сега лидер е ансамбълът на Италия с оценка от 16.050 т. втори са домакините от Украйна с 15.800 т., а трети Израел - 15.750 т. Разликите са много малки, така ако днес следобед, когато е второто изиграване на композициите с 5 чифта бухалки, тимът ни успее да покаже съчетанието си без грешка, е напълно възможно момичетата да се окичат с медал.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари