11 медала за гимнастичките ни в Букурещ

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 03/04/2017 10:16
11 медала за гимнастичките ни в Букурещ

Страхотна игра показаха българските гимнастички на силния международен турнир "Ирина Делеану Къп" в Букурещ (Румъния), което им донесе и пълна кошница с медали.

 

В надпреварата страната ни  беше представена при жените от тийнейджърките Боряна Калейн и Йоана Николова, при девойките от Елизабет Йовчева и Вая Драганова и от ансамбъл - девойки в състав Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Писова, Биляна Везирска и Бояна Гелова.

 

Всички те успяха да грабнат 11 отличия за България, от които 5 златни, 4 сребърни и 2 бронзови.

 

В многобоя малките лъвчета от ансамбъла спечелиха златен медал, Елизабет Йовчева грабна среброто, а Боряна Калейн остана 4-а, след като допусна някои грешки в съчетанията си.

 

Дебютантките съответно при жените и девойкикте Йоана Николова и Вая Драганова показаха, че имат потенциал, както и изключително сложни и рискови съчетания, макар че не успяха да стигнат до медалите.

 

Фурорът на българките обаче тепърва предстоеше. Гимнастичките ни нанесоха своя удар във финалите на отделните уреди. Калейн показа класа в тях и спечели златен медал на бухалки и три сребърни - на обръч, топка и лента.

 

При девойките Елизабет Йовчева беше истинска артистка на килима и грабна златните медали на топка и лента и бронзови на обръч и бухалки.

 

Ансамбълът ни при девойките затвърди класата си и победи конкурентите си и във финала на съчетанието с 10 бухалки, печелейки втория си златен медал в надпреварата с безгрешна игра и оценка от 16.100 т.

 

Елизабет Йовчева и треньорката й Филипа Филипова са доволни от резултатите си в Букурещ.

 

В същото време на турнира от Грна при сериите в Марбея (Испания) Катрин Тасева намери място в топ 8 на многобоя при жените, заемайки 6-ата позиция. Съотборничката й и капитан на тима ни в индивидуалното Невяна Владинова пък бе 4-а. Във финалите на отделните уреди Катрин не стигна до медалите, но впечатли зрители и съдии със смела игра и иновативни съчетания.

 

Във финала на топка Кати се нареди 4-та, а на бухалки и лента 5-та. Невяна пък получи наистина огромно признание в елита на гимнастиката и завоюва три сребърни медала във финалите (на топка, бухалки и лента) и бронз на обръч като успя да победи с играта си няколко руски гимнастички и да вдигне залата на крака.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари