Каякарка от Беларус с наш паспорт за Евро 2017

Кану-каяк
Добави в Svejo
    Анна Стоилкова 05/04/2017 16:25
Каякарка от Беларус с наш паспорт за Евро 2017

Състезателката от Беларус в каяка Анастасия Лавренова ще се състезава за България на европейското първенство за мъже и жени в Пловдив през лятото, научи Viasport.bg.

 

19-годишната девойка вече тренира с националния ни отбор в Кърджали, като се очаква документите й да станат готови съвсем скоро.

 

Преди по-малко от година на европейското първенство за младежи в Пловдив Лавренова спечели сребро в четворката на Беларус.

 

Освен Анастасия за участие в Евро 2017 за мъже и жени по кану-каяк се готвят още няколко млади състезатели, разкри националният слекционер Милко Казанов.

 

В каяка се възлагат надежди на тийнейджърите Камен Чимидялков и Тодор Колевски, а в кануто на олимпиеца ни Ангел Кодинов, както и на девойките Роксана Христова, Натали Стойчева, Мария Минкова и Атанаска Томова.

 

Последните четири се готвят под ръководството на специалиста Александър Кирпиченко, който дойде у нас миналата година, за да води тренировките на Станилия Стаменова. Малко след това пък се разбра, че идеята е наставникът да създаде българска школа в женското кану.

 

Участниците на европейското от българска страна обаче ще станат ясни след 2 контролни, които ще бъдат проведени в края на април и в края на май.

 

След тях ще бъдат анализирани резултатите на състезателите и до надпреварата ще бъдат допуснати само тези, които са с шанс за престижно представяне.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари