Скачачите с още два евронорматива и 3 медала

Скокове във вода
Добави в Svejo
    Viasport 18/04/2017 17:09
Скачачите с още два евронорматива и 3 медала

Още два покрити нормативи за европейски първенства записаха на сметката си българските скокове във вода на турнира в холандската столица Амстердам. При това те бяха гарнирани с три отличия, едното от които златно.

 

14-годишният състезател на Георги Чобанов и клуб Витоша Дайвинг Александър Витанов ще участва на континенталния шампионат за юноши и девойки в Берген (Норвегия), след като триумфира в коронната си дисциплина кула. Талантът набра актив от 357,05 т.

 

На 3 м трамплин Витанов отново стъпи на подиума с третото си място и 325,90 т.

 

Бронзов медал на кула спечели и съотборникът му Димитър Исаев (298,15 т.). На тази дисциплина 18-годишният обещаващ скачач има покрит норматив за европейското първенство за мъже и жени в Киев.

 

В Амстердам, но на 3 м трамплин, виза за украинската столица взе още един българин - подготвящият се във Виена състезател на ЦСКА - Александър Костов(с 367,40 т.). Скачачът е тренирал при Йордан Илчев до 11-годишна възраст.

 

След това се мести в Плимут (Велкобритания) при мексиканския треньор Фито Гутиерес, живеещ там. Сега 19-годишният Александър е във Виена, където учи език и се подготвя да кандидатства в местен университет.

 

В същата дисциплина в Холандия пък Исаев остана десети в квалификацията с 239,80 т.

 

В другия си старт - 1 м трамплин Костов се нареди седми в квалификацията с 280,10 т.

 

16-годишната Джорджия Балева, третият представител на Витоша Дайвинг в Амстердам, е шеста във финала на 1 м трамплин с 314,40 т.

 

Вижте резултатите от Амстердам, ТУК.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари