Гимнастичките с медал от Евро 2017

Художествена гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 20/05/2017 23:05
Гимнастичките с медал от Евро 2017

Националките ни в художествената гимнастика грабнаха бронзов медал в отборната надпревара на европейското първенство в Будапеща (Унгария).

 

Тимът ни започна колебливо вчера, когато след някои грешки на ансамбъла девойки и на Катрин Тасева заеха временното 4-то място. Днес обаче момичетата бяха максимално концентрирани и доста по-стабилни, особено в груповото изпълнение, и успяха да се качат на почетната стълбичка.

 

Според регламента на тазгодишното първенство няма многобой, а отборно класиране, което се формира от оценките на анасамбъл девойки и 2 гимнастички в индивидуалната надпревара при жените.

 

Днес, във второто изиграване на съчетанието с 5 чифта бухалки, момичетата на Мария Кънчева и Марияна Памукова в състав Мария Спасова, Галатея Герова, Биляна Писова, Биляна Везирска и Бояна Гелова успяха да се съберат след грешките в края на композицията си от предния ден и показаха това, на което са способни. Така те получиха оценка от 16.450 т., което е с 0,750 т. повече от вчера, и заеха 5-ата позиция.

 

След тях пък Невяна Владинова и Катрин Тасева бяха още по-мобилизирани и устремени към подиума. Те предложиха истинско актьорско майсторство на съдийките, изигравайки композициите си на бухалки и лента по най-артистичния начин.. На първия уред опитната Владинова е 3-а с 18.200 т., а Кати – 9-а със 17.000 т. На лента нашите нанесоха своя удар и се наредиха съответно 2-а и 3-а със 17.650 и 16.700.

 

Така след двата дни отборът ни събра сбор от 170.300 точки и грабна бронзовите медали. Шампионки станаха рускините със 182.175 т., а след тях с едва 1.150 точки преди нашите националки е тимът на Беларус със 171.450 т.

 

Катрин също бе по-стабилна днес и помогна много за 3-ото място на отбора ни на европейското.

 

В неофициалното класиране за многобой при жените, който на това европейско е само квалификация за шампионата догодина, Невяна Владинова е трета след двете рускини – Александра Солдатова и дина Аверина, а 19-годишната Тасева - седма.

 

Утре във финалите на отделните уреди пък малкият ансамбъл ще се бори за медалите в композицията с 5 чифта бухалки, а в индивидуалното Владинова ще играе на всички 4 уреда, а Катрин – на лента и обръч. На бухалки и топка пък е първа резерва. 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари