В София определят ученически супершампиони

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 20/06/2017 13:50
В София определят ученически супершампиони

Фондация „София - Европейска столица на спорта 2018“, Столична община и Регионално управление на образованието организират голям спортен празник в сряда и четвъртък.

 

Това е второ издание на проявата, домакин на която ще бъде комплекс “Спортна София-2000” в Зона Б-5 в новооткрития парк „Възраждане“.


Най-добрите отбори и състезатели в градските ученически първенства ще определят своите суперпървенци в турнири по баскетбол, волейбол, футбол и тенис на маса. След като са преминали първенствата в столичните училища, сега „София - Европейска столица на спорта 2018“ дава на софийските младежи шанс да определят шампиона на шампионите.


Най-масов се очертава турнирът по тенис на маса с участието на 12 отбора (5 юношески и 6 девически). Волейболната надпревара събира 11 ученически тима, а баскетболната - 9. В турнира по футбол за трофея ще спорят 6 училищни отбора.


Състезанията от „Възраждане спорт фест“ започват утре, сряда, 21 юни в 9:00 ч. Турнирите са за юноши и девойки 8-10 клас, които тези дни приключват учебната година.


Финалите на повечето спортове са в четвъртък сутринта, а награждаването и тържественото закриване е предвидено за четвъртък от 13:00 ч.


Всеки участник ще получи фланелка от "София - Европейска столица на спорта 2018", а за призьорите за предвидени купи и медали.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари