София излъчи ученическите си супершампиони

Образование
Добави в Svejo
    Viasport 22/06/2017 16:05
София излъчи ученическите си супершампиони

Фондация „София - Европейска столица на спорта 2018“, Столична община и Регионално управление на образованието определиха супершамипоните сред столичните училищни отбори чрез спортния празник „Възраждане Спорт Фест“.

 

На комплекс “Спортна София-2000” в Зона Б-5 в новооткрития парк „Възраждане“ представители на 32 училища в продължение на два дни излъчиха най-добрите в турнирите по баскетбол, волейбол, футбол и тенис на маса.

 

На тържественото закриване участниците бяха поздравени и наградени от Мила Андреева - изпълнителен директор на фондация „София - Европейска столица на спорта“, Мариана Стоилова от регионално управление на образованието София град и Цвети Божидарова от „Спортна София 2000“, които благодариха на включилите се в състезанията и пожелаха весела ваканция на всички.

 

Най-масов бе турнирът по тенис на маса с участието на 12 отбора (5 юношески и 6 девически). Волейболната надпревара събра 11 ученически тима, а баскетболната - 9. В турнира по футбол в спор за трофея се впуснаха 6 училищни отбора.

 

Всеки участник получи фланелка от „София - Европейска столица на спорта”, а призьорите бяха отличени с медали и купи за шампионите.

 

В баскетболната надпревара се включиха 9 отбора.

 

След награждаването участниците се насладиха на спиращите дъха изпълнения на танцьорите от школата „New ExDance” с ръководител Десислава Вълкова.

 

Всички победители на „Възраждане Спорт Фест 2017”:

 

Футбол

Юношите на 140 СУ

 

Волейбол

Девойки – 31 СУЧЕМ

Юноши - 51 СУ

 

Баскетбол

Девойки – НПМГ

Юноши - НТБГ

 

Тенис на маса

Девойки - П. Филипова, отборно СГСАГ

Юноши - Н. Димитров, отборно 9 ФЕГ

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари