Треньорите за побоя в Асеновград: Беше като на война

Кану-каяк, Общество
Добави в Svejo
    Viasport 28/06/2017 13:30
Треньорите за побоя в Асеновград: Беше като на война

Треньорите от СК Асеновец и част от състезатели по кану-каяк разказаха за побоя, който им бе нанесен от група роми в понеделник вечер. 

 

Едно от момичетата, намирало се в центъра на конфликта, е Биляна

 

"С моята приятелка карахме двойка. Трябваше да излезем на брега, но там имаше цигани. В началото ни казаха да ни помогнат, но после започнаха да ни се смеят. След това започнаха да ни замерят с топки и камъни, да плуват след нас и да почват да ни обръщат. След това казахме на друго момиче да извика треньора, защото се изплашихме. Ромите крещяха, че искат да ни убият и удавят”, разказа Биляна пред bTV.

 

"Разбрах, че има проблем на другия бряг. И тръгнах натам. Попитах ги какво става, но те започнаха да ме замерят с камъни. Замеряха ни с кой каквото види. С нас имаше малки деца. Не знаехме какво да правим. Взеха ни греблата и започнаха да ни удрят с тях. Никой не сме провокирали, обиждали или сме търсили физическа разправа", разказа треньорът Йордан (на снимката).

 

Той показа редица наранявания по ръцете главата и тялото си.

 

"Тръгнаха към нас с камъни и метални столове. Първо започнаха да налитат на децата. Започнахме да ги пазим, тогава те налетяха и на нас. Взеха ми греблото, налагаха мен, колегите и децата с него. Спасихме се от ситуацията, когато дойде нашият колега Георги, който им привлече вниманието и ние успяхме да се изтеглим", допълва другият треньор Иван.

 

"Много зверски биеха. Мислех, че в Асеновград всичко е приключило. Но там са ги причакали с дървета, колове и брадви. Това се случва пред черквата. Пред болницата също са се събрали 50 човека. Било е като на война", разказа на свой ред Камен Куцеев. Треньорът Йордан разказа още, че ромите се заканили, че ще му отрежат първо неговата глава, а след това ще бъдат обезглавени и децата. А после и клубът им ще бъде опожарен. Също стана известно, че ром е влачил друг мъж с колата си поне 5 метра.

 

Майка на едно от битите деца също се включи в разговара:

 

"Беше нещо страшно. Бяхме 5 души срещу 50 роми. Съпругът ми също пострада. Опитаха се да ни прегазят с кола. Синът ми е пострадал тежко. Бит е с метален прът. Детето ми е много уплашено. Няма да го пусна вече да тренира. Изпитваме страх."

 

"Нашите служители са действали адекватно. Има 8 души задържани. Тези действия са се случвали пред очите на много граждани, но никой не е подал сигнал. За нас е важни да има подаден сигнал, за да може нашата реакция да бъде бърза и адекватна", заяви главен комисар Христо Терзийски в студиото bTV.

 

Още за случая, ЧЕТЕТЕ ТУК.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари