Пловдивски надежди се готвят за олимпиадата

Общество
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 31/12/2009 12:04
Пловдивски надежди се готвят за олимпиадата

Двама от младите състезатели на пловдивския велоклуб Цар Симеон 1898 – 20-годишните Светослав Недев и Борислав Иванов, бяха включени в състава на проекто олимпийския отбор на България за мъже по колоездене на шосе за предстоящите игри в Лондон през 2012 г.


И на двамата пловдивски бегачи се изработва специална индивидуална тренировъчна програма за 3-годишен цикъл на специализирана подготовка. Тя ще бъде съгласувана с водещи специалисти - методисти, както и с ръководството на Цар Симеон 1898. Светльо Недев и Боби Иванов ще бъдат повикани през зимата на подготвителен лагер-сбор с разширения състав на мъжкия ни национален отбор.

През миналия сезон двамата състезатели вече направиха своя официален дебют за представителния ни мъжки държавен тим. Недев дори караше за националния отбор по време на 58-ата Международна колоездачна обиколка на България. Иванов пък дебютира тази година за мъжкия тим на страната ни на балканското първенство по колоездене на шосе в турския град Чинакале от 31 юли до 3 август. При дебюта си в националния Борето стана трети в дисциплината индивидуално бягане по часовник при състезателите до 23-годишна възраст.

 

Светослав Недев

Освен това Боби Иванов има и 9-о място в крайното класиране на традиционно силната Обиколка на Централна Европа. 20-годишният бегач показа равномерно каране през цялото 420-километрово трасе и за малко изпусна бялата фланелка за най-добър млад състезател до 23 г. Иванов остана втори в престижната класация след мощния словак Нейч Кошир.

Борислав Иванов
Снимки: veloplovdiv.com


Коментари
Още по темата