Млади таланти се борят за турнир с олимпийски шампиони

Гимнастика
Добави в Svejo
    Viasport 25/07/2017 20:14
Млади таланти се борят за турнир с олимпийски шампиони

Олимпийски и световни шампиони са подали заявка за участие в кръга от Световната купа по спортна гимнастика, категория Б, от 1 до 3 септември в Двореца на културата и спорта във Варна. България е домакин на състезанието за трета поредна година.

 

До момента заявени за участие са състезатели от 23 държави, сред тях Азербайджан, Беларус, Бразилия, Канада, Чили, Колумбия, Хърватия, Франция, Великобритания, Гърция, Израел, Холандия, Словения, Сърбия и Украйна.

 

Крайният скок за подаване на поименните заявки изтича на 1 август, но вече е ясно, че любителите на този спорт ще видят в зала „Конгресна“ олимпийските шампиони Артур Занети (Бразилия), Елефтерис Петруниас (Гърция), Олег Верняев (Украйна), Епке Зондерланд (Холандия), както и олимпийският медалист Игор Радивилов (Украйна).

 

За място в българския отбор наред с по-големите и опитни състезатели се се борят и младите ни и обещаващи таланти Светослав Ангелов при мъжете, а при жените – Десислава Тодорова, Никол Дунева, Грета Банишка (на снимката), Елизабет Василева, Памела Георгиева и Йоана Янкова.

 

Старши треньорите на отборите – Милко Танкушев (мъже) и Нели Танкушева (жени) ще определят съставите след приключване на планираните 3 контролни състезания, предвидени за 11–12, 18-19 и 25-26 август.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари