Студ и сняг едва не провалиха финала на Даунхил сериите

Планинско колоездене
Добави в Svejo
    Viasport 10/10/2017 16:25
Студ и сняг едва не провалиха финала на Даунхил сериите

Студ и сняг едва не провалиха петото поредно издание на екстремната вело надпревара Home Mountain Bike Cup, която се проведе на Витоша. Състезанието бе и пети, финален кръг, от българсите Даунхил серии за 2017 г. Сняг, дъжд, ниски температури, паднали дървета и неработещ лифт, не успяха да откажат повечето от участниците.

 

Лошото време не попречи на повече от 80 състезатели от цяла България да покажат завидни умения на колелото и много смелост. По близо двукилометровото трасе се сблъскваха зимата и есента, а всички състезатели трябваше да се спряват със сняг в горните части на планината, много кал, мокри корени и стръмни хлъзгави отсечки.

 

Въпреки всички перипети, пред които бяха изправени организаторите и състезателите, събитието премина успешно, без сериозни травми и инциденти, като бяха излъчени победителите във всичките 7 възрастови категории  - деца до 14г., жени, юноши 15-16 и 17-18, хардтейл, мастърс 30+ и мъже елит.

 

При 15-16 годишните най-бърз бе Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед, който успя да спре часовника на 2:50.81 и заслужено се качи на първото стъпало на почетната стълбичка. С тази си победа Анчев спечели и първото място в генералното класиране на сериите за 2017 г. 

 

При по големите - между 17 и 18 години, най-добър бе Теодор Мавродиев, следван от Милчо Стоянов и Денислав Ангелов.

 

При децата до 14 години пък титлата грабна Михаил Георгиев от Велико Търново, а при дамите първа успя да се класира Виктория Гончева, която стана и шампионка на България за 2017. След нея на второ и трето място се наредиха Виктория Генова и Изабела Янкова.

 

Сезон 2017 бе изключително успешен за планинското колоездене в България и в частност в Даунхил сериите, където участие взеха над 350 различни състезателя, а три от стартовете бяха включени и в календара на Международния колоездачен съюз и носеха точки за световната ранглиста.

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари