Тъжната картина в юношеския футбол

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 27/10/2017 12:15
Тъжната картина в юношеския футбол

Футболисти удрят съдия, публика нахлува на терена, треньор налита на рефер, прекратен мач, скандали, псувни...

 

Не, това не е част от криминалната хроника, а акцент от новините в детско-юношеския футбол през изминалата седмица.

 

Към това като прибавим и грозните сцени, които се разиграха в Девня в началото на месеца, картината става още по-тъжна.

 

За съжаление вместо да пишем кой кого надиграл, кой как изиграл дадена ситуация, кое дете е направило впечатление с играта си, ние отново се занимаваме със скандали, съдии, комисии, наказания... Защото колкото и да не ни се иска, тези инциденти са факт и няма как да ги подминем.

 

Абсурдни са и поводите, поради които се случват. Разправиите, за които вече ви информирахме на мачовете Лъвчета - Н Спорт (набор 2008) и на Ботев 57 - Локомотив (София), юноши младша, започват заради отсъдени дузпи. Решенията на реферите предизвикват реакцията на треньора на Н Спорт, нахлуването на публика на Ботев 57 и агресията на играчите на същия отбор.

 

Дори да са сгрешили, макар че съдиите са убедени в своите решения, това не е начинът, по който трябва да се протестира. Едва ли има съдия, който на подобен мач да греши умишлено в полза на някои от двата отбора.

 

За пореден път във Viasport.bg ще апелираме за феърплей. Безброй пъти сме коментирали темата за поведението на играчи, родители, треньори...

 

За какво възпитание, обучение и развитие говорим, когато една отсъдена дузпа може да доведе до подобни последици.

 

И за финал. Крайно време е от Българския футболен съюз да отменят решението, с което забраняват на съдиите да говорят пред медиите. Няма нищо лошо в това, когато е налице спорна ситуация или инцидент съдиите да имат право да застанат с името си и да аргументират своето решение или да разкажат какво се е случило на конкретния мач.

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway