Рекорден брой участници на "Златното перце"

Бадминтон
Добави в Svejo
    Viasport 19/11/2017 09:52
Рекорден брой участници на "Златното перце"

Над 250 деца от 1-ви до 7-ми клас се включиха  в дванадесетото издание на ученическия турнир по бадминтон „Златното перце” за "Купа София".

 

Организираният от българската федерация по бадминтон и „ЕКОПАК България“ турнир се провежда под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и с подкрепата „Девин“ АД.


Възобновен с финансовата подкрепа на ЕКОПАК, най-голямата в България организация за оползотворяване на отпадъци от опаковки, и тази година турнирът  допринесе за популяризирането и развитието на бадминтона в столицата и отговорното отношение към околната среда и даде възможност за спортна изява на всички желаещи ученици. 


Главният секретар на министерството младежта и спорта Асен Марков присъства на откриването и приветства малките спортисти:


„Благодаря на „ЕКОПАК България”, че подкрепя провеждането на този турнир. Убеден съм, че състезания като това ще допринесат за популяризирането на спортните навици сред младото поколение и ще насърчават стремежа за опазване на околната среда. Нека да спортуваме повече и да замърсяваме по-малко.”


Изпълнителният директор на „ЕКОПАК България” Тодор Бургуджиев отбеляза, че основната цел на това състезание е да популяризира сред децата и техните семейства не само спорта като здравословен начин на живот, но и отговорното отношение към природата и околната среда за едно по-добро бъдеще за всички.


„За нас е удовлствие да подкрепим това състезание и да видим толкова много детски усмивки”, каза още Бургуджиев. 


Президентът на Българската федерация по бадминтон Пюзант Касабян поздрави всички участници и връчи на Тодор Бургоджиев и на изявени деатели на бадминтона мемориални медали и грамоти по повод "50 години организиран бадминтон" в България. 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари