Честита новата 2028 година!

Футбол
Добави в Svejo
    02/01/2018 14:11
Честита новата 2028 година!

Честита Нова година!

 

Нека новата 2028 г. ви донесе много здраве, щастие, късмет и успехи! Надявам се да можем да се съберем всички отново и да се видим, като в доброто старо време...

 

Надявам се всички се намирате там, където искате и сте горди с постигнатото от себе си през последното десетилетие. Можете ли да си представите, че минаха 10 години от 2018-а?

 

Всичките ви години на труд, себераздаване, лишения и пълна отдаденост ви доведоха до мястото, на което сте сега. И аз като ваш треньор съм безкрайно горд с вас. С хората, в които се превърнахте. С това, че реализирахте мечтите си и не позволихте на посредствеността да ви победи. С това, че освен изключителни спортисти, вие се превърнахте в личности, които будят вдъхновение у хиляди други хора по света.

 

Искам да ви върна 10 години назад, за да можете да научите нещо много важно за годините занапред:

Помните ли резултатите на всичките си мачове през 2018-а? Помните ли всеки един гол, всеки пропуск, всяко отиграване?

 

Предполагам не, защото и на мен ми се губят много от тези моменти.

 

Помните ли колко притеснени бяхте да не сбъркате даден пас, да не пропуснете сами срещу вратаря, да не направите грешка, с която отборът да не загуби даден мач? Да, това чувство всеки го помни, но помните ли точната ситуация, в която сте го изпитали? Навярно не, защото последствията са били нищожни... и са останали там - в миналото.

 

Предполагам, ако сега можехте да кажете нещо на себе си, когато бяхте на 13 години, навярно би било нещо от сорта:

 

"Не се притеснявай за грешките, излез на терена, раздай се и изживей всеки мач и всяка тренировка, давайки най-доброто от себе си. Всичките ти усилия, трудни решения и лишения ще ти се отплатят във времето, ще видиш!"

 

Иска ми се да вярвам, че аз съм успял тогава да ви го втълпя и благодарение на това сега да сте на мястото на което сте, когато сте на 23. Помнете и занапред, че всички усилия и решения ще ви се отплатят по един или друг начин.

 

Оставете резултатите - ясно е, че няма да успеем да си спомним как е свършил всеки един мач през далечната 2018 г. Но какво можете да си припомните оттогава?

 

Помните ли колко щастливи бяхте? Помните ли онези специални моменти, които споделяхте на и извън терена?

 

Радвам се, че сте запомнили и все още пазите навика да се влагате във всичко с максимални усилия, защото това бе може би един от най-важните уроци от вашето детство.

 

Радвам се, че научихте всички тези неща през годината за играта и сега в професионалния футбол ги прилагате успешно и се доразвивате отлично.

 

Щастлив съм да видя и че всички разговори за нещата извън терена са имали ефект, защото се възползвахте и поучихте от всеки един урок по пътя.

 

Най-ярките ми спомени оттогава са онези, ежедневните мигове, в които влизах в съблекалнята и виждах щастливите ви лица - всички усмихнати, смеейки се силно на глас и разказвайки ми за поредния претендент за фланелката на Унуфри.

 

Спомням си и лицата ви, когато срещахме трудности и заедно преминавахме през тях, независимо дали с успех или провал, което също само по себе си е успех.

 

Колко много се променихте оттогава... какви уникални деца бяхте... Ах, колко ми липсват тези моменти, но съм щастлив, че ги изживяхме и оценихме максимално тогава.

 

Радвам се и да видя, че сте запазили най-ценните неща оттогава. Освен уроците, сте запазили и човешкото в себе си. Запазили сте детския си стремеж да вземете и да подритнете с някоя топка на улицата или където и да се намирате.

 

Запазили сте онези ценности, които беше толкова трудно да запазим тогава, но вие успяхте - и се издигнахте над всичко!

Колко хубаво е да видя, че още поддържате връзка и всички все още сте като едно голямо семейство, така както беше и тогава.

 

Обичам ви, гордея се с вас и вярвам във вас! Както тогава, така и сега.

 

Драги родители,

 

Радвам се да видя, че не сте се променили много - явно времето се грижи добре за вас, защото всички ми изглеждате същите. Не мога да повярвам как вашите деца ви събраха от различни градове и краища на страната и съумяха да ви обединят и сплотят в това, което сте сега. Прекрасно е да видя как преди повече от десет години се образуваха едни отношения заради вашите деца, които се разраснаха в златни приятелства.

 

Не знам как съумяхте да запазите този страхотен колектив през всички тези години и въпреки всички трудности и пречки, вие винаги стояхте заедно и се подкрепяхте взаимно. Това е безценно!

 

Ами вие помните ли резултатите отпреди 10 години?

 

Помните ли първият турнир оттогава как завърши?

 

Къде беше? Срещу кой беше първият мач? Има ли значение...

 

Но помните онова пътуване след края на сезона, нали? Децата бяха толкова щастливи - какви спомени пазим оттогава, невероятно е...

 

Сигурен съм, че помните и как се чувстваха децата ви тогава, когато след всеки мач ги прегръщахте и им казвахте колко много се гордеете с тях и ги обичате. Няма как да не го помните, защото през всички тези години на подкрепа от ваша страна, сега те са вашата непоклатима опора и ви се отплащат за всички усилия, които сте положили за тях в онези трудни години. Липсват ви сега тези моменти, нали?

 

Всички ли пазите добрите си отношения с децата си?

 

Позволихте ли през годините те да се отдръпнат от вас, защото сте били твърде незаинтересовани или прекалено взискателни, дори критични?

 

Не си струваше след онзи мач да ги осъждате за грешките които са направили, след като знаете, че те дадоха всичко от себе си, нали? Радвам се да видя, че през годините успяхте и вие да доразвиете себе си и само да подкрепяте децата си, защото без вашата подкрепа сега те нямаше да бъдат тези успешни младежи, които покоряват всички краища на света!

 

Бъдете горди с тях, бъдете горди и със себе си!

 

Това което имахме тогава бе специално - едно семейство, което ми даваше сила да продължавам да се боря и израствам всеки ден. Останало е едно много специално място в сърцето ми от онези години и се надявам скоро да можем да се съберем всички отново. Дори само за уикенд... или ден... дори и само за една тренировка. Знаете - само час и половина... или малко повече... още 10 минути само... последни 5 минути... играем до гол... и после само още един...

 

Честита Нова година на всички! Бъдете здрави и се обичайте! 2018-а бе далеч, но всичко изживяно в нея ни направи това, което сме сега - 10 години по-късно. Всички наши решения, действия и събития тогава ни формираха да бъдем това, което сме сега. Така че се радвам, че през цялата година, както и всички последвали оттогава успяхме да останем сплотени и верни едни на други.

 

Обичам ви, гордея се с вас и вярвам във вас - във всички ви!

 

Радостин Александров

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари