Федерацията по тенис представи “Здравна академия за родители и деца”

Тенис
Добави в Svejo
    Viasport 15/02/2018 20:45
Федерацията по тенис представи “Здравна академия за родители и деца”

Българската федерацията по тенис представи новата си социално насочена инициатива „Здравна тенис академия за родители и деца“.

 

Проектът е инвестиция в бъдещето, защото ще помогне на следващите поколения млади тенисисти да се развиват хармонично с акцент върху физическото и психологическото им здраве.

 

„Увлечени да следват примера на звездите, и деца, и родители често не си дават сметка, че ненавременните, прекалени или несъобразени с възрастовите особености тренировки могат да имат негативен ефект за здравето“, каза генералният секретар на БФ тенис Катерина Генова при представянето на академията.

 

Д-р Петър Велев, основател и управител на интернет платформата за здраве CredoWeb заяви, че за екипа му е чест да бъде партньор на БФ тенис в тази важна инициатива.

 

Чрез новия си проект федерацията се ангажира с каузата за насърчаване на заниманията с тенис сред подрастващите чрез информираност, грижа за физическата и психическата им кондиция. Става въпрос за информационно-обучителна кампания за здравословен начин на живот сред децата и младежите чрез тенис тренировки без травми и риск за здравето.

 

Целта е амбициозна - 10 000 родители и деца да разберат каква е ползата от заниманията с тенис за хармоничното развитие, но и какви са типичните рискове от непремерени, ненавременни и хаотични тренировки.

 

Кампанията ще се реализира в партньорство с всички клубове по тенис в страната. Над 20 видеоматериала и виртуални обучителни дискусии с помощта на иновативни дигитални технологии ще доведат експертното знание на най-изтъкнатите ни треньори, медицински специалисти, психолози и педагози до всеки дом, в който има настоящ или бъдещ млад тенисист.

 

Цялото съдържание, създадено в рамките на кампанията, ще бъде достъпно за всички желаещи на www.credoweb.bg.

 

„Убедени сме, че това ще бъде ефективен социален проект, който ще ни даде шанс да компенсираме информационните дефицити и ще наложи в обществото виждането, че високите спортни успехи могат да имат смисъл, само когато зад тях стои здрав, уравновен и щастлив млад човек“, категорична е Катерина Генова.

 


 

-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари
Betway