Вече и Габрово има голям терен с изкуствена трева

Аеробика
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 22/05/2011 22:00
Вече и Габрово има голям терен с изкуствена трева
За мнозина, габровци са скръндзи и шегобийци, но в следващите редове ще се убедите, че те са способни да инвестират повече от 500 000 лв., за да направят от едно изоставено сгуриено игрище чудесен футболен терен, който може да съживи спорта в целия регион. Предлагаме ви репортажа на колегите от сайта sport-gabrovo.com.

 

Едно от най - жадуваните неща от всички, които се занимават с играта футбол в града стана факт. Габрово вече разполага с прекрасен футболен терен с изкуствена трева, със стандартни размери. Консорциум „Спорткомерс Интерпром” (София) приключи ремонта на доста нелицеприятното бивше игрище с кортова (шамотна) настилка и го превърна в един кокетен футболен терен. Той ще бъде официално открит в сряда, 1-ви юни, с демонстративен детски мач.

Какво точно е направено?

След отстраняването на шамота, на терена е изградена основа от трошен камък и пясък и върху нея е положена изкуствена полиетиленова трева, с височина 6 сантиметра, запълнена според технологичните изисквания с кварцов пясък и гранули. Любопитен факт е, че тревата е същата, като тази която избра и английският шампион Манчестър Юнайтед за тренировъчната си база в Карингтън при последния ремонт. Моделът е Profoot MXSi 60 на фирма „Lano sports”, сертифициран от световната футболна централа ФИФА. Размерите на новия терен са 48/94 метра и покрива площ от 4512 квадратни метра. Игралното поле е с размери 45/90, а това е точно на границата на минимума, който се изисква по нормативните документи за провеждането на официална футболна среща от националните първенства.Пространството между терена и халето по спортна акробатика и батут е асфалтирано и там са монтирани две групи метални четитиредови трибуни, с общо 464 пластмасови седалки.Съществуващата метална ограда е надградена с още 3 метра, с мрежа с PVC покритие. Теренът е изцяло осветен и това позволява на него да се играе дори и през нощта. Монтирани са 6 метални стълба с височина от 15 метра, по които има общо 23 броя прожекторни осветителни тела. Те са последен модел на фирмата „Филипс” с мощност от 1000 вата всяко.Монтирано е и силово главно разпределително табло, с изнесен пулт за управление, който позволява многостепепен режим на осветление. Тоест, може да бъде осветена само една част от терена. Още 5 броя прожектори с два режима на работа – нощен и полунощен, са монтирани върху фасадата на спортното хале и ще осигуряват дежурното осветление. Общата стойност на ремонта финансиран със средства от бюджета на Община Габрово е 448 хиляди 454 лева без ДДС. Перфектната му реализация беше извършена от Консорциум „Спорткомерс Интерпром” (София), с управител Светлин Георгиев, и благодарение на неуморния технически ръководител на обекта – инж. Ирина Михова.

Новото игрище ще се използва за подготовка от футболните клубове в града, по определен график. Възможност ще имат да го ползват и гражданите. Фиксираните цени в общинската наредба за определянето и администрирането на месните такси, цени на услуги и права на територията на Община Габрово са 30 лева без ДДС за половин терен и 60 лева без ДДС за цялото игрище, на час.


Коментари
Betway