Ученици спортуват безплатно в „Дема”

Аеробика
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 20/01/2010 11:55
Ученици спортуват безплатно в „Дема”
От понеделник вече е в ход 13-месечната програма на Спортен клуб „Дема” по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Проектът „Многостранното физическо развитие – път към цялостното изграждане на личността” е финансиран от Европейския социален фонд „Да направим училището привлекателно за младите хора”.

 

В програмата ще бъдат обхванати 1000-1500 деца, предимно от училищата в столичния квартал „Младост”, като основни партньори на „Дема” са 125-о и 145-о СОУ. В рамките на проекта по време на учебната година се организират БЕЗПЛАТНИ занимания по тенис, фитнес, аеробика, лечебна физкултура, йога, народни и латино танци. По всички видове спорт се провеждат 2 тренировки седмично. С децата се занимават над 14 преподаватели.

В програмата могат да се включат всички желаещи, не само от квартал „Младост”, при единственото условие да са ученици. Групите по тенис вече са запълнени, но за останалите има свободни места. За информация и записвания можете да потърсите координатора на проекта Емилия Илиева на тел.: 0887 648 305 или на телефона на комплекса 02/976 85 85.

По същата програма от април ще започне организирането и на градски лагери за децата, които ще включват както спортни занимания, така и часове по рисуване, лекции за оказване на първа помощ, за здравословно хранени и други полезни съвети. Лагерите ще се провеждат в рамките на една седмица, когато са целодневни и за 2 седмици, когато са полудневни.
„Дема” осигурява и обяд за малчуганите.

За 1 юни пък на кортовете на комплекса ще се организира грандиозно детско парти, в което всички участиници в програмата ще могат да покажат какво са научили. Отсега дори групата по народни танци, водена от ръководител на „Медена питка”, подготвят специална програма.

„Оказа се, че е много трудно да събереш деца, готови да се занимават дори безплатно със спорт – откровена е човекът-двигател на СК „Дема” Марияна Ненова. – Явно е въпрос на култура и на възприятие. Надявам се обаче, че постепенно, с подобни проекти ще приучим хората, че спортът е необходимост, че спортът е здраве и начин на живот”.

За трета поредна година „Дема” ще участва със свой проект и по програмата на МФВС „Спорт за деца в свободното време”, по която ще има групи по тенис, фитнес, аеробика и йога, така че желаещите да се пробват на корта ще имат допълнителна възможност.

Ученическата програма може съвсем скоро да има и своя еквивалент за възрастни, тъй като Ненова е амбицирана да прокара проекта и през Агенцията за социално подпомагане. „Идеята ни е по-младите пенсионери или хора, съкратени преждевременно от работа да могат чрез спорта да преодолеят по-лесно стреса от новата ситуация в живота си”, обясни Марияна Ненова.

Повече информация ТУК:


Коментари
Betway