Девойките триумфираха на Балканиадата по софтбол

Софтбол
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 27/06/2011 12:45
Девойките триумфираха на Балканиадата по софтбол


Националният отбор по софтбол за девойки (до 19 г.) спечели първия официален балкански шампионат в тази възрастова група, съобщи sportal.bg.  Първенството се проведе в Сърбия през уикенда.  


Нашите не допуснаха загуба и в четирите си срещи (два в групата, полуфинал и финал)  и триумфираха с Голямата награда на Белград.

След повече липса на късмет, отколкото слаба игра, момичетата изоставаха с 0:1 и 2:3 във финала, но след 4-тия ининг намериха ударите си и победиха с 6:4 връстничките си от Сърбия, чийто отбор показа голям напредък спрямо миналата година.На финала стартер за България беше Сара Маркова, която хвърля отлично до 4-тия ининг. След нея мача безапелационно затвори Николета Конова, която даде само 1 точка в 7-ия, след като най-добрата батерка на домакините закъсня и прати двоен хит в обратния филд.

Селекцията на националния отбор, дело на Гергана Ханджийска и Александрина Богданова, включваше състезателки от столичните Академици и Атлетик и дупнишките Девълс и Ейнджълс.Участието на девойките в Белград е първото от множеството предизвикателства пред българската федерация по софтбол (БФС) това лято. Предстоят европейското първенство за смесени отбори в Дупница (19-23 юли), европейското първенство за жени в Италия (31 юли - 6 август) и турнирът за купата на европейските шампиони в дивизия "Б" отново в Дупница (15-20 август).

 


Коментари
Още по темата