Ангел Стойков: Календарът на националния отбор (2001) е много добър

Футбол
Добави в Svejo
    Ваня Николова 18/03/2019 13:40
Ангел Стойков: Календарът на националния отбор (2001) е много добър

Националният отбор по футбол за юноши до 18 години (набор 2001) се събра днес на лагер. Тимът, воден от селекционера Ангел Стойков, ще изиграе две контроли с Украйна. Първата е на 21 март, четвъртък, от 14:00 ч. на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, а втората е на 23 март, събота, също от 14:00 ч. в Симитли. Отборът се събра тази сутрин на Национална футболна база "Бояна", след което потегли за Благоевград. Преди заминаването селекционерът Ангел Стойков отговори на въпросите на Viasport.bg.

 

- Г-н Стойков, пристигнаха ли всички повикани играчи?

- Всички са тук. Надявам се и здравословно всички да са в добро състояние и да бъде ползотворен лагер.


- Каква е програмата?

- Пътуваме за Благоевград и започваме тренировъчен процес. Ще играем два мача в четвъртък и събота от 14:00ч. След втория мач лагерът приключва.

 

- Кажете малко повече подробности около състава. Има ли нови момчета?

- За мен всички са нови, това е нов набор, който наесен ще представя България в квалификациите за юноши до 19 години. Тепърва започваме да оглеждаме по-широк кръг от състезатели. Ще има и други момчета, които ще получат възможност за изява. Ще се запознаваме с техните качестава и характер. Надявам се да изградим силен отбор, който да успее в квалификациите.

 

Националният отбор по футбол за юноши до 18 години (набор 2001) се събра днес на лагер. 


- Какви ще са основните цели за този лагер?

- Първо трябва да има ред, дисциплина, организация не само на терена, но и извън него. Надявам се да постигнем нужното ниво.

 

- Има няколко момчета от чужбина.

- Имаме информация за състезателите от чужбнина. През месец февруари направихме мини лагер с  двустранна игра между повече състезатели. Тези, които оставиха добро впечатление, са тук. Има момчета, които сега не са с нас, но може би за следващия лагер ще бъдат повикани и други. Ние сме длъжни да обърнем внимание на всички в интерес на националния отбор на България до 19 години.

 

Юношите U18 пристигнаха тази сутрин на Национална футболна база "Бояна", след което потеглиха за Благоевград.


- Какво предстои на отбора като мачове и лагери?

- Календарът  на националния отбор до 19 години е изключително добър. Тук е моментът да благодаря на ръководството на Футболния съюз, ръководството на направление Детско-юношески футбол. Всичко като лагери и съперници е уточнено на 99 процента. Сега имаме два мача с Украйна, през април ще играем с Грузия, през май - с Кипър. През юни, от 3 до 15, ще участваме на изключително силен турнир в Санкт Петербург. През юли предстои пауза. През август също има дата за международни срещи. През септември ще играем с Македония, през октомври с Нидерзаксен в Германия и през месец ноември е квалификацията в Туция. Тези играчи ще имат доста възможности за изява.

 

Състав на България U18 за мачовете с Украйна, ВИЖТЕ ТУК

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари