Антъни на четвърто световно за мъже

Плуване
Добави в Svejo
    Василен Димитров 12/04/2019 10:40
Антъни на четвърто световно за мъже


Антъни Иванов покри от първия опит норматив за световното първенство в Южна Корея през лятото със силно плуване на престижния турнир в Ричмънд, щата Вирджиния, който е кръг от веригата TYR Pro Swim.

Двукратният победител в анкетата на Viasport.bg за най-добър млад спортист го направи със слизане под 53-и секунди, финиширайки пети с 52,96 сек. от крайния осми коридор.

Победител стана Каелъб Дресъл (52,08) – първенец на планетата в дисциплината от Будапеща 2017 и победи другата звезда Мйкъл Андрю и силните Джак Сандърсън и Джак Конър.

Националният рекорд на Антъни е 52,67 сек. от миналата година.

За първокурсника в Университета на Вирджиния Тех и състезател на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) първенството в Корея ще е второ при мъжете на голям басейн (в Будапеща предизвика сензация с осмото си място) и общо четвърто с тези на малък басейн.

Днес му предстои по-силната дисциплина 200 м бътерфлай.  

Това е първото му състезание на голям басейн.

Съотборникът му във Вихрен Любомир Епитропов пропусна финал „Б“ на 100 м бруст, в който влезе  девето време - 1:02,05мин.

Студентът в Университета на Източна Каролина ще гони при първия си опит норматив за световното на 200 м и 50 м бруст.

В Ричмънд ще плува и още един от българските асове – Калоян Братанов, който е първокурсник в Университета по селско стопанство и механика в Тексас.

Снимка: Евгени Цеков, sportsgallery.eu


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари