България класира за четвърта поредна година отбор на световно първенство

Тенис
Добави в Svejo
    Viasport 05/07/2019 19:20
България класира за четвърта поредна година отбор на световно първенство

Огромен успех постигнаха националите на България по тенис до 14 г. (юноши).


Нашите момчета се наложиха над Великобритания с 2-1 победи на старта на финалите на Европейската лятна купа в Мурсия (Испания).


С този успех България за четвърта поредна година класира отбор за финалите на световно първенство, което се случва за първи път в историята. Освен това за осми пореден цикъл класирахме отбори на финалите на европейски първенства, което също се случва за първи път.


Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) даде преднина на родните национали с успех 6:2, 6:2 над Виктор Фридрих. След това Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково) отстъпи с 3:6, 2:6 на Лука Поул. В решителната среща на двойки Виктор Марков и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) победиха с 6:3, 6:4 Лука Поул и Хенри Сърл.


Утре нашите момчета ще играят срещу Германия или Франция на полуфинал на Европейската лятна купа. На първенството в Испания участват осемте най-добри отбора в Европа.


За да са се класират на финалите в Мурсия, българчетата детронираха шампионите от миналата година – Русия и разгромиха отбора на Австрия. България е в състав Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково), Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) с треньор Алекс Мартински.


Освен нашите момчета на турнира в Испания участват отборите на Чехия, Испания, Хърватия, Румъния, Великобритания, Германия и Франция. Финалите на световното първенство ще се проведат от 6 до 11 август
в Простейов (Чехия).


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари