Мартин Стоев: Да се надяваме Господ да е българин и на европейското първенство

Волейбол
Добави в Svejo
    BGvolleyball.com 08/07/2019 12:00
Мартин Стоев: Да се надяваме Господ да е българин и на европейското първенство

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години, воден от Мартин Стоев, спечели титлата на Балканиадата в София. На финала младите "лъвове" надиграха безапелационно Гърция с 3:0 гейма и защитиха титлата си от миналата година. Ето какво каза селекционерът Мартин Стоев в интервю за BGvolleyball.com след страхотния успех.

 

- Категорична победа на финала, очаквахте ли я?

- Очаквах я, защото отборът с всеки изминал ден играе все по-силно. Това са първите пет мача от една година насам, но за 20 дни заедно това е резултатът. Във всеки изминал двубой напредваме все повече и затова очаквах да победим категорично.

 

- Балканиадата бе пред родна публика, помогна ли това за титлата?

- Да, публиката помогна, но определено момчетата си играха. Хубавото е, че европейското първенство ще бъде тук в София, отново пред родна публика. Това е един вид тренировка за тях, по отношение на да кажем на притеснението - да не се изложат пред родители, роднини и приятели. Това, ако го имало, вече е преодоляно.

 

- Европейското обаче е само след няколко дни, нов дълъг турнир. Няма ли да се натрупа умора?

- Не, защото момчетата навлизат във форма. Ако беше след един месец, щеше да е по-сложно. А така, през пет дни, е най-добрият вариант. Имат почивни дни, ще имат време да се възстановят. Така че това не ме притеснява. И да не забравяме, че това са 16-годишни юноши, те имат толкова много енергия…

 

- Защитихте титлата от Балканиадата през миналата година, това дава и ви увереност  за eвропейското?

- Показахме, че сме най-силният отбор на Балканския полуостров. Сега трябва да си сверим часовника и в Европа, къде сме. Има със сигурност има много силни отбори в Европа. Няма да можем да играем така и да побеждаваме категорично както сега, но ще направим всичко възможно да влезем във финалната четворка. Пък там вече ще се борим за медали.

 

- Разузнаването докъде стигна?

- Разузнаването е направено така, че реално ние първите два мача на европейското играем с отбори, които познаваме – Румъния и Турция. И за два дни всички отбори ще изиграят по два мача и няма да има тайни.

 

- Все пак сега с румънците не успяхме да играем?

- Не играхме, но ги познаваме. От миналата година са напреднали със сигурност. Но ние, ако искаме да се целим в нещо високо, не трябва румънците изобщо да са на дневен ред.

 

- С какво те впечатлиха момчетата по време на Балканиадата?

- Направи ми хубаво впечатление, когато бяхме в някои трудни моменти, не се огънаха, не се предадоха и излязоха от ситуация. Даже имаше една много кризисна ситуация на първия мач с Гърция, която успяхме да спечелим и това е радващо.

 

- Какво си пожелавате сега?

- Да сме живи и здрави и да нямаме проблеми, както е било досега. Пък вече да се надяваме Господ да е българин на европейското и да спечелим медал!

 

 


-----

Абонирай се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Стани фен на Viasport във Фейсбук и следи всички новини за подрастващите


Коментари