Над 3 хиляди номинирани за наградите на Бербатов

Общество
Добави в Svejo
    Ивайло Пампулов 25/01/2010 17:52
Над 3 хиляди номинирани за наградите на Бербатов

Второто издание на проекта "Награди за успелите деца на България" 2009 на фондация "Димитър Бербатов" събра 3019 номинации. През месец февруари те ще се оценяват от специално жури, съобщиха организаторите.  


"Радостно е, че толкова много деца работят ежедневно над заложбите си и имат куража да участват в състезания. Някои от тях го правят със завидно постоянство и с впечатляващ успех! Сигурен съм, че и тази година ще бъдем затруднени да изберем победителите. Но за нас всяко дете с одобрена номинация е вече победител", сподели учредителят на едноименната фондация, звездата на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов.


До момента са одобрени общо около 570 номинаци, все още не е приключило второ ниво на преглеждане на всички постъпили. "През последните две седмици на декември подаването на номинации бе много засилено, а половината от номинациите бяха получени през последните два дни на кампанията" обобщи Димитрина Ходжева, Изпълнителен директор на Фондацията.
След приключване на обработването на номинациите ще се съобщи крайният им брой и ще се предоставят на избраното жури за оценяване.

Проект 2009 включва и децата от българските училища зад граница. Те ще се класират отделно и ще получат отделни награди. Желанието на фондация "Димитър Бербатов" е те да се чувстват приобщени към останалите деца на България и да бъдат допълнително стимулирани да посещават българските училища зад граница.

 


 


На снимките: Димитър Бербатов позира с някои от наградените деца по време на миналогодишната церемония.
Снимки: Борис Войнарович

 


Коментари